• 20/05/2024

Testcentrum De Goren ook open tijdens weekend voor inwoners ‘Baldemore’

MOL – Om het reizen de komende maanden veilig te laten verlopen zal testcentrum De Goren aan de Postelsesteenweg in Mol vanaf morgen ook de mogelijkheid aanbieden om jezelf te laten testen op zaterdag of zondag. Het maken van een afspraak in het testcentrum – hiervoor heb je een code nodig – verloopt op dit moment nog via de huisarts. Het callcenter van het vaccinatiecentrum is niet opgericht als informatiecentrum voor vragen over het covid-certificaat of het geven van individueel reisadvies. Je vindt alle reisinformatie online via https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat  of je belt naar de helpdesk van de Vlaamse overheid op 078 78 78 50.

De testen in het ecocentrum tijdens het weekend lopen elke zaterdag en zondag van 10 tot 12 uur. Op elke dag heeft men een vaste capaciteit voor een aantal testen. De verantwoordelijken monitoren de komende weken of dit volstaat. De testcapaciteit moet niet alleen afgestemd worden op het afnemen van testen, maar ook voor de tijdige analyse en verwerking. Hiervoor werkt men samen met het Ziekenhuisnetwerk Kempen. Ook zij zijn bereid om deze vakantie hun testcapaciteit op te drijven. Testen in het ecocentrum De Goren worden uitsluitend afgenomen op afspraak. Je hebt een testcode nodig om een afspraak te kunnen maken. Alleen je huisarts kan je deze testcode geven. Contacteer dus je huisarts als je afspraken wilt maken voor ‘vakantietesten’. Pas ten vroegste vanaf donderdag 1 juli kan je deze code zelf genereren. Inwoners van Dessel en Retie kunnen ook terecht in de huisartsenwachtpost van regio Turnhout, Campus Blairon 410 in Turnhout. Dit testcentrum werkt ook enkel op afspraak tussen 9 en 17 uur. Je vraagt eveneens een testcode aan via de huisarts.

Ondertussen rijdt de vaccinatietrein van eerstelijnszone Baldemore de komende weken aan volle snelheid verder. Afgelopen woensdag vertrok een volgende reeks van 4 500 uitnodigingen voor een eerste prik met Pfizer. Met deze uitnodigingen is men in het geboortejaar 1997 beland. Het overgrote deel van de inwoners uit 1997 zitten echter nog niet in deze uitnodigingsronde vervat.

De voorbije en komende dagen prikt men op de verschillende vaccinatiedagen vooral 40-ers voor de eerste keer. Ook in deze leeftijdscategorie merkt men een bijzonder hoge opkomst. Dit is het aantal prikken die werden/worden gezet: gisteren 1 479 met Pfizer, vandaag 1 680 met Pfizer, morgen 1 412 met Pfizer en maandag 21 juni 1 200 met Johnson & Johnson. Men telt voor J&J inmiddels meer dan 1 000 kandidaten, wat het aantal beschikbare vaccins overtreft.

De uitnodigingen vanuit VAXLIST worden stapsgewijs op leeftijd verzonden, wat betekent dat iedereen op VAXLIST ook nog steeds kan uitgenodigd worden voor Pfizer. Je kan nooit zelf je vaccin kiezen, ook al ben je kandidaat voor J&J. Gezien de hoge bereidheid bij jonge volwassenen om zich kandidaat te stellen voor een vaccin van J&J, dringen de verantwoordelijken van Baldemore er bij de Vlaamse overheid nogmaals op aan om op korte termijn een bijkomende toezegging te krijgen voor dit vaccin. Ondertussen blijven de positieve reacties over het vlotte en professionele verloop in het vaccinatiecentrum binnenstromen voor alle medewerkers, die voortreffelijk werk leveren. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten