• 27/05/2024

Test speed-pedelec in De Schorre, Hove wuift de zomer uit

BOOM – Op zaterdag 26 (van 10 tot 17 uur) en zondag 27 augustus (van 10 tot 16 uur) zal het voor het grote publiek mogelijk zijn om in De Schorre in Boom een testparcours te fietsen met een Stromer speed-pedelec. Dat is een snelle elektrische fiets die tot wel 45 kilometer per uur haalt en meer en meer gezien wordt als hét alternatief voor de auto, om van en naar het werk te pendelen. Dit om fileleed te voorkomen en ontspannen op het werk toe te komen.

 Het Zwitserse S-pedelec merk Stromer – tevens marktleider bij ons in België – maakt het nu voor het eerst voor het grote publiek mogelijk om eens op een S-pedelec te fietsen. Daarvoor strijkt het merk twee dagen lang neer in Boom, in Den Oven (Hoek 76). Wie daar gewoon de weg oversteekt zal het startpunt van het Stromer testparcours terugvinden. Wie op vertoon van een geldig rijbewijs een Stromer fiets wil testen, zal daar kunnen starten. Het testparcours loopt doorheen De Schorre en zal duidelijk bewegwijzerd worden. 

 Bram Ariese, Event Manager Benelux bij myStromer:  ‘We vonden De Schorre een ideaal domein om mensen onze fietsen te laten uittesten. Iedereen kent De Schorre van Tomorrowland, maar het is bovenal een erg mooi natuurdomein, waar je nu het laatste weekend van augustus ook leuk kan doorrijden op onze fietsen. We willen met Stromer aantonen dat we écht moeten stilstaan bij hoe we ons – nu en in de toekomst – verplaatsen. We willen echt een verandering teweegbrengen op vlak van duurzame, groene, nieuwe mobiliteit.’ Desiknio, het dochtermerk van Stromer, produceert handgemaakte lichte, elegante stadsfietsen en e-gravelbikes met een ondersteuning tot 25 kilometer per uur Ook deze elektrische fietsen van Desiknio zullen uitvoerig getest kunnen worden. 

Ariese: ‘Het in 2010 opgerichte Stromer met zetel in Oberwangen in Zwitserland geeft met zijn speed-pedelecs gestalte aan de toekomst van mobiliteit. myStromer AG produceert al zijn e-bikes in zijn vestiging in Oberwangen en is marktleider in de categorie speed-pedelec. Met zijn high-end producten biedt Stromer een moderne mobiliteitsoplossing voor pendelaars. Kijk maar naar de meer dan 390 miljoen kilometer die zij al reden met een Stromer.’

 Het lokaal bestuur Hove en de middenstandsvereniging Hove Onderneemt! slaan de handen voor de ZomerEnd Feesten op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus. Het centrum wordt volledig afgesloten voor alle verkeer vanaf vrijdag om 11 uur.

 Op vrijdag om 17 uur starten de ZomerEnd Feesten officieel. Deelnemende winkeliers blijven open tot 22 uur, er zijn drank- en eetkramen, handelaars met diverse kraampjes, animatie zoals grime en een karikaturist, kermis,… Om 18 uur doen reuzen Peer de Garde en Moe Lies hun rondgang in het centrum met muzikale begeleiding door de muziekkapel KSA Cantincrode. Op vier verschillende locaties zorgen muzikanten en dj’s voor de nodige muzikale ambiance. Anders dan de vorige jaren is er geen middenstandscafé op het Sint-Laureysplein, maar zorgen de medewerkers van jeugdhuis Tjok voor de uitbating van hun drankstand op het plein. De avond wordt afgesloten om 2 uur.

 Op zaterdag is er een rommelmarkt tussen 8 uur en 14.30 uur ter hoogte van de Sint-Laurentiuskerk en het smalle stuk van de Mortselsesteenweg. Inschrijven kan hier. Nieuw dit jaar is de langste ontbijttafel. Vanaf 9 uur kan men een plaatsje bemachtigen in de Kapelstraat tussen Butcher’s Store De Laet & Van Haver en Clatervis. Vanaf 10 uur openen alle winkels en kraampjes. Om 10.30 uur kunnen kinderen aan de slag met verf tijdens het straattekenen aan de Geelhandlaan. Hoogtepunten op de verschillende podia zijn onder meer Handjes in de Lucht met Hovenaar Stefaan Beeldens, Melanie (Mertens Polak), Willy Sommers en als afsluiters DJ Livado op het Sint-Laureysplein en Axel Daeseleire op de Butcher’s Stage. Einde om 2 uur. Info hier   (EM / Foto Gemeente Hove)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten