• 17/06/2024

Terra Nova niet alleen in De Kempen maar ook in Mechelen en Heist-op-den-Berg

MOL – Terra Nova, de jaarlijkse buitengewone zomeractiviteitenreeks van de domeinen van de provincie Antwerpen, is gelanceerd. Pitkamperen, cocoon-overnachten, avontuurlijke expedities en meer, vullen het programma van deze veertiende editie. De unieke formule van Terra Nova zorgt voor een toffe vakantie dicht bij huis. Ontdek alle details van de dertien activiteiten op www.terranova.be. De ticketverkoop start op maandag 31 mei om 8 uur stipt.

Als 2021 de zomer van de herwonnen vrijheid mag worden, werken de domeinen van de provincie Antwerpen daar graag aan mee. Met Terra Nova bieden ze alweer een heel mooi, maar ook veilig zomerprogramma aan.

Vaste waarden als Pitkamperen in Bornem, Cocoonen in het Arboretum Kalmthout en in het Zilvermeer (Mol) en Pure Paardenpracht in Hertberg (Herselt), worden aangevuld met nieuwe activiteiten en locaties.

Zowel het vernieuwde Suske en Wiske Museum als De Lilse Bergen zijn opnieuw onderdeel van Terra Nova. Je kan op beide locaties een avontuurlijke expeditie doen. Ook op het Zilvermeer organiseert men een echte avonturendag, met picknick, Zipline en een aanbod voor alle leeftijden.

Pure paardenpracht is dit jaar ook uitgebreid, je kan ofwel meedoen aan de Boswandeling, ofwel leer je in ‘Communicatie’ op de manège hoe je met paarden een connectie maakt.

Daarnaast bundelt Terra Nova een uitgebreid aanbod van gratis wandelingen, zoektochten en ontdekkingsroutes in de provinciale groen- en recreatiedomeinen. Die kan je op eigen tempo en in de eigen bubbel doen.

Net als in 2020 wil de provincie Antwerpen via Terra Nova perspectief bieden en mensen originele, betaalbare en leuke activiteiten in hun eigen buurt presenteren. Zo leer je je eigen provincie beter, of van een andere kant, kennen.

Jan De Haes (N-VA), gedeputeerde voor Toerisme en Recreatie- en Groendomeinen: ‘We zagen in de zomer van 2020 al dat de activiteiten van het Terra Nova programma erg welkom waren. Mensen hadden nood aan een mooi en veilig verzetje. Daarom zijn we ook voor deze zomer volop aan de slag gegaan om met onze parken en domeinen een laagdrempelig, avontuurlijk en uitnodigend programma aan te bieden, dicht bij huis. Dus die ‘vakantie in eigen streek’, daar hebben wij wel wat fijne suggesties voor.’

Een overzicht van de dertien activiteiten die je kan doen: Pitkamperen in De Notelaer (Bornem), Cocoon of Zomerkamping in het Arboretum, Expeditie Amoras en Siske en Wiske Museum (Kalmthout), Cocoon  of Avontuur aan het Zilvermeer (Mol), Pure Paardenpracht Boswandeling of Paardencommunicatie of Schermerwanelingen in Hertberg ( Herselt), Expeditie Lilse Bergen (Lille),  Bosbib-activiteiten in De Averegten (Heist-op-den-Berg),  zomerwandeling De Kleine Prins in het Vrijbroekpark (Mechelen) en gebundelde wandelingen over heel de provincie. (EM / Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten