• 18/07/2024

Terra Nova biedt reeks topactiviteiten aan in tien provinciale domeinen

ANTWERPEN  – Terra Nova is een reeks topactiviteiten in de provinciedomeinen. In de zomer van 2022 bundelt de provincie al voor de vijftiende keer enkele ‘speciallekes’, originele activiteiten en buitengewone overnachtingen onder de noemer Terra Nova.

Terra Nova is opnieuw een mooie mix van vaste waarden en uitdagende nieuwigheden. Ze vinden plaats in Kasteel d’Ursel en De Notelaer (Bornem),  het Rivierenhof (Deurne), De Averegten (Heist-op-den-Berg), Hertberg (Herselt), het Arboretum  (Kalmthout), het  Zilvermeer (Mol), de Kesselse Heide, het Vrieselhof (Oelegem/Ranst) en het Prinsenpark (Retie)

Pitkamperen in de Notelaer, Cocoonen in Arboretum Kalmthout, een superleuke overnachtingsmogelijkheid aan het Zilvermeer en genieten met de paarden van Animu Luce aan Hertberg, dat zijn activiteiten die al jaren succesvol zijn en die dus niet mogen ontbreken.

Naar goede gewoonte lanceert het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer ook dit jaar in Terra Nova een nieuwe overnachtingsmogelijkheid.

Na het Vlotkamperen, Oevernachten, Cocoonen en de Zilvertenten, wordt 2022 het jaar van de Pipowagen (zie foto). Op een extra kindvriendelijk stukje camping kan je gaan overnachten in een splinternieuwe, maar authentiek aandoende circuswagen.

Voor het eerst kan je ook slapen bij de paarden van Animu Luce (buren van Provinciaal Groendomein Hertberg). Na een dagje intensief groomen en ‘paardenfluisteren’, slaap je in een tentje naast de weide en kan je je nog nauwer verbonden voelen met je favoriete viervoeter.

In het Provinciaal Groendomein Prinsenpark kan je ook een paar keer kamperen. Je maakt er eerst een zalige schemerwandeling en leert de duizenden geluiden kennen, die samen de stilte van de nacht maken.

Mireille Colson (N-VA), gedeputeerde voor groen- en recreatiedomeinen: ‘Ik ken het Terra Nova aanbod al een hele tijd. Het Pitkamperen, de mooie kampeeractiviteiten, het wandelen in mijn eigen gemeente met de ezeltjes van De Vliertuin, dat zijn allemaal activiteiten waar ik mijn zomers al mee heb opgefleurd. Dit jaar willen we proberen te verblijven in de Cocoon van Arboretum Kalmthout. Hoe dan ook, Terra Nova is een ideale verzameling activiteiten waarmee je je provincie en al haar toeristische, recreatieve en natuurlijke troeven nog beter leert kennen.’

De betalende activiteiten zijn ook deze zomer aangevuld met een gratis aanbod van allerlei zoektochten en wandelingen in recreatie- en groendomeinen over de hele provincie. Het volledige programma vind je op www.terranova.be. Daar staan ook de links naar de ticketverkoop, die start op maandag 9 mei om 9 uur. (EM / Foto Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten