• 27/05/2024

Tentoonstelling trekt feestelijke editie van jaarmarkt Willebroek op gang

WILLEBROEK – Naar jarenlange traditie vindt op de laatste maandag van oktober Willebroek Jaarmarkt plaats. 

Die gebeurt dit jaar al voor de 175ste keer plaats, dus zorgt de gemeente dit jaar voor een extra feestelijke editie.  

In het centrum van Willebroek kan je op maandag 30 oktober op de markt kuieren tussen de vele kraampjes.

 Tientallen handelaars en verenigingen zullen tussen 9  en 15 uur het centrum (August Van Landeghemstraat, Kerkstraat en August Van Landeghemplein) vullen met hun bijzondere producten en activiteiten.

Naar goede gewoonte vinden ook dit jaar weer de veeprijskampen plaats op de Jaarmarkt. In de Stationsstraat en de Schoolweg kan je de koeien bezoeken, schapen en geitjes vind je in de Schoolweg terug.

 In Camille Huysmansstraat worden rijpaarden, trekpaarden en pony’s verzameld en in het Brouwershof kan je minipaardjes borstelen bij Mini Horse World.

Op deze feestelijke editie kan muziek en straatanimatie niet ontbreken. Sociale kruidenier Argos serveert in Halloweenstijl pompoensoep in het Brouwershof. In het Oud Gemeentehuis kan je langsgaan bij een pop-up Wereldwinkelcafé van de Oxfam Wereldwinkel en meer te weten komen over het Willebroekse Huis van de Zorg aan een infostand.

 Nog in het Oud Gemeentehuis kan je kennismaken met Fonds Hugo Adriaensens, de Willebroekse stichting die inzet op ontwikkelingssamenwerking. Van 10 tot 14 uur kan je hierover een expo bezichtigen, om 12 uur ben je welkom op een open vergadering.

 Om het jubileumjaar extra in de verf te zetten, organiseert de gemeente in het Oud Gemeentehuis een tentoonstelling rond 175 jaar Jaarmarkt. Deze werd vanochtend geopend. Je kan deze vandaag en morgen zondag bezoeken van 14 tot 17 uur en op maandag 30 oktober van 10  tot 17 uur.

 Ook de jaarmarktkermis is weer van de partij op zijn vertrouwde plaats, het Louis De Naeyerplein. Die start vandaag en duurt tot en met woensdag 1 november. Op dinsdag is er een prikkelarm kermismoment tussen 16 en 18 uur. Op woensdag is het familiedag.  Bezoekers van de Jaarmarkt kunnen genieten van heel wat kermisattracties. Door de kermis zal de woensdagmarkt niet plaatsvinden. De kermis kan vandaag en morgen bezocht worden van 14 uur tot middernacht, op maandag van 10 tot 23 uur, op dinsdag van 14 tot 23 uur en op woensdag vanaf 14 uur. Sommige kramen sluiten dan om 20 uur, anderen blijven tot het officiële sluitingsuur (23 uur)  

 Ook dit jaar wordt om 20 uur het volksfeest afgesloten met het traditioneel vuurwerk ter hoogte van de Groene Laan. Voor het eerst pakt de gemeente uit met een geluidsarm vuurwerkspektakel, zonder harde knallen die dieren en mensen met een geluidsgevoeligheid kunnen storen. 

Enkele straten zullen tijdens de jaarmarkt, het vuurwerk en de jaarmarktkermis tijdelijk verkeersvrij gemaakt worden, andere straten krijgen tijdelijk tweerichtingsverkeer. (EM / Foto Gemeente WILLEBROEK)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten