• 28/02/2024

Tentoonstelling kantklossen geopend in ‘t Getouw in Mol

MOL – Van vandaag zaterdag tot en met zondag 23 oktober loopt in exporuimte ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol, de tentoonstelling ‘kantklossen’. Deze wordt georganiseerd door Cultuurcentrum Mol, de lesgevers en cursisten van Pionier. Naast traditionele kant in wit garen kan je er ook moderne werkjes in allerlei kleuren en materialen bewonderen. De expo bezoeken kan van maandag tot en met zondag telkens van 10 tot 16 uur. De toegang is gratis. Het loont zeker de moeite om eens langs te gaan.

De lessen kantklossen zijn al vele jaren een vaste waarde in het aanbod van Pionier. De cursisten, aangestuurd door lesgeefsters Netty Schoenmakers (sinds 1989), Lea Vancraenendonck (sinds 2011) en Christina Embrechts (sinds 2020) maken er werkjes in verschillende soorten kant. Niet enkel de traditionele kant, maar ook moderne werkjes in allerlei kleuren en materialen komen tijdens de lessen aan bod. Om de vijf jaar plannen de lesgevers en cursisten een tentoonstelling om deze oude ambacht in de kijker te plaatsen.

De drie lesgeefsters hierboven vermeld werden gisteravond door schepen Hilde Valgaeren (N-VA) in de bloemetjes gezet voor hun jarenlange inzet.

Foto’ Peter WILLEKENS

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten