• 22/05/2024

Tentoonstelling in Vrijbroekpark, slotdag sportmaand in Bonheiden, leesmuntenactie afgesloten in Putte

MECHELEN – Julien Van Hiel is een Mechelse kunstenaar. Nog tot en met woensdag 31 mei stelt hij zijn nieuwe werken tentoon in het bezoekerscentrum van het Vrijbroekpark. Hij schilderde enkele mooie plaatsen en hoekjes van dit provinciaal groendomein (zie foto). Deze werken kun je gratis komen bewonderen. Eén groot olieverfschilderij toont de rozentuin. Naast deze schilderijen uit het Vrijbroekpark breidde Julien zijn tentoonstelling uit met vijf werken van specifieke plaatsen in Mechelen die weldra verdwijnen of al verdwenen zijn.

De expo is van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur vrij te bezoeken. Op zaterdag 20 en zondag 28 mei van 14 uur tot 16.30 uur is de tentoonstelling extra geopend. Op die dagen is Julien Van Hiel zelf ook aanwezig. Info: www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark.

Als slotdag van de Meimaand-Sportmaand in Bonheiden organiseert team Sport & Jeugd op zaterdag 27 mei een heuse Familie-Fun-Dag met tal van initiaties en randanimatie. Jong en oud is welkom tussen 14 en 17 uur aan de sportterreinen van sportcentrum Berentrode.

Leef je gratis uit op tal van leuke activiteiten zoals opblaasstructuren, initiaties circus, volksspelen… of kom tot rust met een drankje op het terras en geniet ondertussen van de finales van het sportmaandpetanque- en voetbaltornooi.

Om 18 uur gaat de slotshow, gepresenteerd door sportjournalist Maarten Vangramberen, van start in sporthal Berentrode. Sportkampioenen worden in de bloemetjes gezet en sluiten de Sportmaand in stijl af. Na de huldiging zet men het feest verder in sportcafé Berentrode met een hapje en een drankje. Iedereen is welkom.

Elk jaar kijkt de Putse jeugd uit naar de winnaar van de leesmuntenactie. Dit keer staat het eerste leerjaar van de Vrije Basisschool van Grasheide op het hoogste schavot, zij brachten gemiddeld de meeste bezoeken aan de bib.

De actie start aan het begin van het schooljaar en loopt tot april. De kinderen ontvangen bij elk bibliotheekbezoek een leesmunt en verzamelen ze in een speciale spaarpot in de klas. Per school ontvangt de klas die het meeste leesmunten gespaard heeft een boekenpakket. Ook elke kleuterschool ging met een pakket boeken voor de klasbibliotheek naar huis.

Het eerste leerjaar van de Vrije Basisschool Grasheide en de Vrije Basisschool Beerzel verzamelde telkens in hun school de meeste munten. In Basisschool Alice Nahon was het derde leerjaar de beste leerling van de klas en in de Vrije Basisschool Putte kwam het tweede leerjaar B als winnaar uit de bus. In de Parochieschool van Peulis stak het vierde leerjaar er met kop en schouders bovenuit. Ook in Basisschool Jozef Weyns was er een winnaar: het vierde leerjaar B.

De bedoeling van de leesmuntenactie is de kinderen aan te zetten om meer langs te komen in de bibliotheek. Burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester): ‘Door hen bij elk bibliotheekbezoek een leesmunt te geven, stimuleren we onze jongste inwoners om meer te lezen. We zijn daarom ook zeer tevreden dat de Putse leerlingen het voorbije schooljaar opnieuw meer dan 2 000 munten wisten te verzamelen. Als je ook de klasbezoeken meerekent, dan lezen de Putse jongeren flink wat boeken.’

Inge De Bie (Lijst Burgemeester), schepen van uitleendienst: ‘Kinderen zitten dus toch niet de hele tijd voor het kleine en grote schermen. De leerlingen van de Putse basisscholen bewijzen nog maar eens dat een papieren boek bij hen nog altijd springlevend is. Een reden temeer om ook volgend schooljaar tal van lees-bevorderende activiteiten te organiseren. Info: www.putte.be, , bibliotheek@putte.be. (EM (Foto Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten