• 21/05/2024

Tentoonstelling in Kapellen, vraag om verkoop woningen Ten Eekhovelei

KAPELLEN  – Aan de buitenkant van de inkomhal van zaal LUX (zie foto) aan het Martplein in Kapellen vind je vanaf vandaag  de expo LUCAS de LUX. De leerlingen van Academie Sint-Lucas stellen hun werken daar tentoon, achter glas. Geïnteresseerden en voorbijgangers kunnen de werken van buitenaf en dus helemaal coronaveilig bekijken.

An Stokmans (Open Vld), schepen van cultuur: ‘Deze tentoonstelling loopt tot aan de paasvakantie, en wordt misschien verlengd. Om de veertien dagen wisselen de tentoongestelde werken.  Zo kunnen alle leerlingen hun werk tonen: kinderen, jongeren en volwassenen die de ateliers tekenen, model, schilderen, project, grafiek, oriëntatie en klassiek atelier volgen.’

Vandaag beet de klas van Miep Embrechts de spits af. Miep geeft les aan de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar. Ze maakten prachtige kunstwerken rond het thema Oerwoud. Wil je nog meer kunst van Academie Sint-Lucas ontdekken? Dat kan online, onder de noemer quArtantaine via https://www.st-lucas-kapellen/be/quarantaine.

De werken aan de Oosterweelverbinding zullen de komende jaren op kruissnelheid geraken. In Deurne-Noord staan grote werken gepland in de omgeving van het Sportpaleis. Daarnaast is een eerste ontwerp in de maak voor Ringpark Het Schijn, met nieuwe en aantrekkelijke toegangen tot het park. De woningen langs de Ten Eekhovelei bevinden zich dicht bij de toekomstige werfzone en ze liggen deels op de locatie waar de stad de rand van het park wil ontwikkelen. Daarom wil de stad de eigenaars van panden in de Ten Eekhovelei, aan de onpare zijde van de straat met de rug naar de Ring, de mogelijkheid geven om hun pand vrijwillig te verkopen. Het aanbod geldt vanaf Ten Eekhovelei huisnummer 69 tot en met huisnummer 361. Het aanbod geldt ook voor de hoekpanden aan de Bisschoppenhoflaan huisnummers 34 en 36 en blijft behouden tot eind 2024.  Alle bewoners van de panden in kwestie (ook niet-eigenaars) kunnen van het Woonkantoor advies en informatie krijgen bij het zoeken naar een gepaste vervangwoning.

Schepen van mobiliteit Koen Kennis (N-VA): ‘ Op korte termijn zullen de werken voor de Oosterweelverbinding van start gaan op de rechteroever. In Deurne-Noord staan grote werken gepland in de omgeving van het Sportpaleis, die in eerste instantie zullen bestaan uit het tijdelijk omleiden van het ringverkeer en de inplanting van het Ringpark Het Schijn achter de Ten Eekhovelei. Het is aangewezen om de bestaande panden aan de Ten Eekhovelei en Lakborslei op termijn en stelselmatig om te vormen naar bebouwing met twee ‘voorkanten’: een levendige gevel aan zowel de straatzijde als de parkzijde. Daarnaast is het noodzakelijk voor de vlotte bereikbaarheid en toegankelijkheid van het toekomstige Ringpark Het Schijn dat de huidige gesloten rand van bebouwing onderbroken wordt. De vrijgekomen ruimte wordt dan omgevormd tot aantrekkelijke toegangen naar het nieuwe park. De aangekochte panden zullen tijdens de looptijd van de werken een tijdelijke invulling krijgen, zoals bijvoorbeeld als werflokalen voor de Oosterweelverbinding of via partners die aan leegstandsbeheer doen. Tegen het einde van de werken aan de Oosterweelverbinding en Ringpark Het Schijn, rond 2030, zullen ze gebruikt worden voor de ontwikkeling van een levendige stadsrand aan het Ringpark en om nieuwe en aantrekkelijke toegangen tot het toekomstige Ringpark Het Schijn te realiseren.’ (EM / Foto Cultuur Kapellen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten