• 27/05/2024

Tentoonstelling houtsculpturen in Fort 5 te Edegem

EDEGEM – Mark Van Eygen stelt houtsculpturen tentoon in KNSTWRK, site voor hedendaagse beeldende kunst in het binnenfort, Fort 5 te Edegem.

In de 6 compartimenten op de eerste verdieping van het binnenfort hoort u ook de subtiele muziekscores van geluidskunstenaar Werner Sempels. Met de natuurlijke beelden, het subtiele licht en warme klanken wordt uw bezoek zeker een beleving.

Mark Van Eygen stelde al individueel tentoon o.a. in Brussel, Mechelen, Gent, Antwerpen, Lint en Duffel.

De tentoonstelling van deze houtsculpturen ‘boom(er) beelden’ is gratis te bezoeken van 9 tot 26 mei 2024, op zaterdagen en zondagen alsook op feestdagen 9 en 20 mei, telkens van 11 tot 17 uur. Zij kwam tot stand naar aanleiding van een Mix&Match event van Streekvereniging De Zuidrand, de organisatie die kunst & cultuur verbindt in de Antwerpse zuidrand.

KNSTWRK, Vestinglaan 55, 2650 Edegem

Houtsculpturen van Mark Van Eygen – Foto’s: bron ‘KNSTWRK’ – © Mark Van Eygen

Mark Van Eygen woont en werkt in Hove en is een echte ‘boomer’ (geboren in 1955). Met kettingzaag, slijpschijven, schuurmachines en beitels gaat hij de boom te lijf en maakt hij van houtstammen expressieve sculpturen van een jas, een vogel, een banaan, een noot, een snoepje, mensen …

Gulzig als hij is, kan hij zich niet beperken tot één medium: voor hem is het telkens weer een fascinerende zoektocht om leven in een tekening, schilderij of sculptuur te krijgen en daarmee emotie over te brengen – enkele lijnen op papier zetten en er komt een figuur uit tevoorschijn.

Ivo van de Korput

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten