• 29/02/2024

Tentoonstelling en krantje nav Edegem 850, cultuurseizoen Aartselaar woensdag afgesloten

EDEGEM – (Voorheen) Vrij Edegem’ is een uniek kunstproject dat in juni zal plaatsvinden in KNSTWRK, de site voor hedendaagse beeldende kunst in het binnenfort, Fort 5 in Edegem.

Maar het is veel meer dan de groepstentoonstelling met zeven Antwerpse kunstenaars. Onder impuls van Collectief Troebel Neyntje verschijnt ook een krant met verhalen in, door en over Edegem in het kader van Edegem 850, met lokale helden.

 Het is een realisatie van Collectief Troebel Neyntje. De krant verschijnt tevens naar aanleiding van de gelijknamige groepstentoonstelling in KNSTWRK. De publicatie werd samengesteld door het collectief Troebel Neyntje dat in 2014 werd opgericht door Idris Sevenans, Tomas Beaujean en Robby Blondbaard. Het is niet de eerste publicatie van de kleine uitgeverij en ook niet de eerste krant.

De lokale en minder lokale helden die aan bod komen zijn Marc Ruyters, Fred Bervoets, Dennis Tyfus, Carla Van Campenhout, Gummbah, Stefan Wouters, Bedrich Eisenhoet, Jordi Geirlant, Flexboj & L.A, en Jeroen Los.

 Wille Breugelmans: ‘De realiteit haalt het vaak van de fictie en is dan ook onwaarschijnlijker dan die realiteit. Dat is in deze krant niet anders. Dat flirten met realiteit wordt ook getoond in de beelden van de kunstenaars die meewerken aan de krant en de tentoonstelling met werken van Werner de Vos, het kunstenaarscollectief De Klup, Joost Pauwaert, Tomas Beaujean, Robby Blondbaard, Victoria Parvanova en Idris Sevenans.’

Deze tentoonstelling bestaat uit grotendeels nieuw gemaakte werken naar aanleiding van 850 jaar Edegem, maar ook een werk dat in deze context past van de twee jaar geleden overleden Tone Pauwels, die als oudgediende functioneerde bij het collectief Troebel Neyntje.

 Je kan de tentoonstelling bezoeken tot en met zondag 18 juni, elke zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur en op vrijdag op afspraak. Info: www.knstwrk.be

 Op woensdag 7 juni kan je in het Cultureel Centrum van Aartselaar komen kijken naar de allerlaatste voorstelling van het cultuurseizoen 2022-2023.

De cast van Het Laatste Bedrijf/de Mansschaft speelt ‘Poupehan’: een tragikomische voorstelling over vriendschap en liefde en de grenzen daarvan.

Op de vooravond van de zwaarste sneeuwstorm van het decennium, komen drie koppels samen in een chalet in de Ardennen om er hun jaarlijkse weekendje-weg-van-alles door te brengen. Eén van de vrienden, een life coach in opleiding, is ervan overtuigd dat veel koppels zouden scheiden als ze de berichten in de telefoon van hun partner te lezen zouden krijgen.

Ze besluiten een spel te spelen. Een spel waarbij iedereen de telefoon op tafel legt en alle inkomende berichten en oproepen met de rest van de groep deelt….

‘Poupehan’ is een voorstelling over patronen en rituelen. Over het worden van een cliché en het zich daartegen verzetten. Over het halsstarrig vasthouden aan een gewoonte en het er niet mee kunnen breken, ook al breekt ze jou. In de cast vinden we Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, Ann Pira, Raf Jansen en Laurence Roothooft.

Met deze voorstelling eindigt het cultuurseizoen 2022-2023. De ticketverkoop voor het nieuwe seizoen start op dinsdag 6 juni.

De voorstelling begint om 20.15 uur in CC ’t Aambeeld, Della Faillelaan 34. Tickets kosten negentien euro (tien euro voor -26-jarigen). Je bestelt ze via www.cultureelcentrumaartselaar.be, 03 877 28 75 , cultuur@aartselaar.be of aan de balie van het CC. (EM / Foto Wille BREUGELMANS)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten