• 27/05/2024

Tel af naar Putteke Winter in De Schorre en Zilvermeer, ook reflectorentocht in Mol

MOL – Haal je agenda er al maar bij want Putteke Winter komt eraan. Zes verschillende recreatiedomeinen in de provincie Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen hullen zich in november, december en januari in een magische sprookjessfeer.

Tijdens deze sfeervolle verlichte wandelingen ontdek je de domeinen op een heel andere manier. Laat je verrassen door mysterieuze figuren, prachtige lichtinstallaties, knappe vuurshows en (live) muziek.

Provinciaal Domein De Ster in Sint-Niklaas geeft dit jaar het startschot op 25 november. Nadien komen nog vijf andere locaties aan de beurt (De Halve Maan in Diest, het Provinciedomein in Kessel-Lo en het Provinciedomein in Huizingen). Maar uiteraard kan je ook weer terecht in De Schorre in Boom en het Zilvermeer in Mol.

De Schorre organiseert traditiegetrouw twee dagen lang Putteke Winter (zie foto) op vrijdag 8 en zaterdag 9 december. Maar ook het Zilvermeer in Mol gaat dit jaar opnieuw voor twee dagen Wintersfeer op 15 en 16 december.

Putteke Winter ontstond in provinciaal domein De Schorre in Boom als gezellig buurtevenement. Later namen ook andere domeinen het succesvol concept over.

Ondertussen is Putteke Winter zo’n groot succes dat er in sommige domeinen online tickets in voorverkoop worden verkocht. In De Schorre betaal je maximum twaalf euro voor een ticket (gratis tot en met drie jaar, zeven euro van vier tot en met elf jaar).

Aan het Zilvermeer betaal je maximum tien euro in voorverkoop (gratis tot en met vijf jaar, acht euro van zes tot en met twaalf jaar).

De voorbije jaren was Putteke Winter een groot succes, en dit jaar pakt men opnieuw uit met zes verschillende locaties.

Ieder domein geeft zijn eigen invulling aan het evenement maar de basis blijft hetzelfde: gezellig genieten tijdens een sfeervolle winterwandeling waarbij je het domein op een andere, sprookjesachtige, manier leert kennen.

Laat je betoveren en verwarmen, en bezoek deze winter dus zeker het domein in jouw buurt, of ga de uitdaging aan en bezoek ze allemaal. Alle data, locaties en meer info vind je hier

Veel vlugger – dit weekend al – kan je op reflectorentocht aan het Zilvermeer. Gewapend met een eigen zaklamp wijzen reflectoren in herfstthema je de weg door het domein.

Wandelen is mogelijk op zaterdag 4 en 11, woensdag 8 en zondag 5 en 12 november. Geniet na de wandeling van een verwarmend drankje in het Watersportcentrum.

Tijdens de reflectorentocht ga je met een zaklamp op zoek naar reflecterende paddenstoelen. De geur van het herfstbos, het geluid van ritselende blaadjes onder je voeten en een nachtelijk decor brengen je helemaal in de sfeer. Zoek de leuke blikvanger op het einde van de wandeling.

De route is ongeveer 2,5 kilometer lang en geschikt voor jong en oud, buggy’s en rolstoelgebruikers. Wandelaars vertrekken vrij vanaf zonsondergang aan de inkom van Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2.

Om 21 uur verlaat iedereen het domein. In het najaar is dagrecreatie van het Zilvermeer gratis toegankelijk. Het domein en de tocht zijn vrij toegankelijk voor iedereen. (EM / Foto Fenn Photography)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten