• 24/02/2024

Techmix is de ‘STEM’-opleiding voor volwassenen bij CVO Vitant

ANTWERPEN –  Wat STEM is voor scholieren, wil Techmix bereiken in het volwassenenonderwijs: achttien-plussers enthousiast maken voor techniek en de diversiteit aan technische jobs.

Techmix is een samenwerking van CVO Vitant, Volwassenenonderwijs Kisp en ACTA vzw. In een voortraject van vier maanden krijgen cursisten een introductie technische opleidingen zoals elektromecanicien, procesoperator chemie, elektromecanicien, elektrotechnisch installateur, constructie-lasser of PLC-technieker.

Luk Lemmens (N-VA), gedeputeerde voor het volwassenonderwijs: ‘Cursisten proeven niet alleen van technische opleidingen, ze behalen ook meteen het certificaat van monteur en onder meer  het attest om een vorklift te bedienen. Bovendien is dit een halftijdse opleiding, waardoor ze combineerbaar blijft met een job.’

In het Techmix voortraject kunnen cursisten op vier maanden tijd proeven van een aantal technische opleidingen. Ze gaan halftijds naar school, wat nog heel wat ruimte laat voor een (deeltijdse) job.

Ze leren onder meer elektrische verbindingen uitvoeren, spanningsloos fouten opsporen en verhelpen, maar ook hoe ze machines bedienen, monteren en controlemetingen uitvoeren.

Bovendien stoomt Techmix hen klaar voor het behalen van extra attesten die nuttig zijn in een industriële omgeving, zoals werken op hoogte en werken met een vorklift.

Na Techmix kan je makkelijk doorstromen naar de opleidingen constructie-lasser (Kisp), elektrotechnisch installateur (Kisp), elektromecanicien (CVO Vitant, META), PLC-technieker (CVO Vitant), PLC-technieker (Kisp) en Procesoperator chemie (Kisp of CVO Vitant in samenwerking met SIRA en ACTA).

Lemmens: ‘Techmix is een volledig nieuwe opleiding die gegeven wordt in Antwerpen. Wie slaagt voor het Techmix voortraject, behaalt het certificaat van Monteur.’

‘Als monteur kan je meteen aan de slag bij een bedrijf in de bouw- of constructiesector. Monteurs zijn gegeerd op de arbeidsmarkt en allround inzetbaar.’

Iedereen vanaf achttien jaar kan deelnemen aan de opleiding. Het traject van 300 lestijden duurt vier maanden.

Het start op maandag 27 februari en eindigt op donderdag 22 juni. Inschrijven kan nog de eerste week van de opleiding.

Je volgt maandagnamiddag en donderdag (hele dag) les bij CVO Vitant, Merantistraat 2B, Antwerpen. Dinsdag (hele dag) en woensdagnamiddag volg je les bij Kisp, Londenstraat 43, Antwerpen.

Heb je nog een vraag? Stel ze via https://www.cvovitant.be/contact.html of kom langs tijdens de openingsuren, op maandag en dinsdag van 13 uur tot 17 uur, woensdag en donderdag van 18 uur tot 20 uur bij CVO Vitant, campus De Masten, Kapelsestraat 222 A, 2950 Kapellen. Je kan ook telefoneren naar 0479 02 39 16.

CVO Vitant is het provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs met vijf campussen in Antwerpen, Hoboken en Kapellen.

Meer dan 5 500 cursisten volgen er een opleiding horeca, slagerij, bakkerij, techniek, Nederlands tweede Taal, diploma, …  zowel in dag- als avondonderwijs. Meer info: www.cvovitant.be. (EM / Foto CVO Vitant)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten