• 21/06/2024

Teams en parcours van Scheldeprijs van woensdag 3 april voorgesteld in Terneuzen

TERNEUZEN – Op woensdag 3 april verzamelen ’s werelds beste sprinters opnieuw in Terneuzen en Schoten voor de start van de oudste Vlaamse voorjaarsklassieker.

Wie Jasper Philipsen en Lorena Wiebes opvolgen, ontdekt de wielerfan traditioneel op de Churchilllaan. Het parcours blijft ongewijzigd. Vanochtend werden in Terneuzen de teams aangekondigd.

Wijzigingen aan het parcours zijn er niet en dus wacht het peloton bij de mannen zo’n 205 kilometer tussen Terneuzen en Schoten.

Vlak voor de Westerscheldetunnel gaat de vlag de lucht in. Daarna trotseren de renners zoals de traditie dat intussen wil de wind in de open vlakte en op de dijken in Zeeland.

Na om en bij de 75 kilometer door Zeeland langs Borsele, Kapelle en Woensdrecht steken de renners ter hoogte van Essen en Kalmthout de grens met België over.

Via Brecht en Schilde bereikt het peloton Schoten waar de renners aan hun drie lokale ronden inclusief vier keer kasseien van de Broekstraat beginnen. Omstreeks 17.15 u. kennen we de opvolger van Jasper Philipsen.

Renners van deze ploegen zullen aan de start staan:

*UCI World Teams: Alpecin-Deceuninck, Arkea-B&B Hotels, Astana Qazaqstan Team, Bora – hansgrohe, Cofidis, Intermarché – Wanty, Lidl-Trek, Soudal Quick-Step, Team DSM-Firmenich PostNL, Team Jayco AlUla, UAE Team Emirates.

*UCI ProTeams: Bingoal WB, Israel – Premier Tech, Lotto Dstny, Q36.5 Pro Cycling Team, TDT-Unibet, Team Flanders – Baloise, TotalEnergies, Tudor Pro Cycling Team, Uno-X Mobility.

*UCI Continental Teams: Beat Cycling Club, Tarteletto – Isorex.

Bij de vrouwen is de wedstrijd intussen aan zijn vierde editie toe en met drie opeenvolgende overwinningen is Lorena Wiebes de absolute koningin van de Scheldeprijs.

Of Wiebes vier op een rij scoort, weten we op woensdag 3 april na een rit van zo’n 130 kilometer met start en aankomst in Schoten.

Vooraleer aan hun lokale ronden te beginnen, trekken de vrouwen richting Brasschaat, Kalmthout en Wuustwezel om vervolgens via Loenhout, Hoogstraten en Brecht weer naar Schoten terug te keren.

Op de brede wegen van die eerste 70 kilometer kan de wind net als bij de mannen een cruciale rol spelen.

Vervolgens wacht hen net als de mannen de drie traditionele ronden in en rond Schoten, met vier passages over de kasseien van de Broekstraat. De ontknoping is volgens het snelste schema voorzien rond 14.45 uur.

Wielerfans die geen moment van de vrouwenwedstrijd willen missen, kunnen terecht op de livestream van Proximus.

Wie de wielersfeer al eerder wil opsnuiven, kan op maandag 1 april gratis aansluiten bij de tweede editie van de wieleravond in het Scheldetheater in Terneuzen.

Tal van ex-renners en wielerkenners schuiven aan tafel voor een babbel. Tickets zijn binnenkort beschikbaar. Meer info hier   (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten