• 20/06/2024

Team Sport gaf vandaag platform aan alle Mechelse sportclubs in sporthal IHAM

MECHELEN – Vandaag was sporthal IHAM het walhalla van de Mechelse sport. Dan gaf Team Sport immers een platform aan alle Mechelse sportclubs om hun aanbod in de kijker te zetten.

Jong en oud waren welkom op een dag vol demo’s, challenges, info en randanimatie. Een twintigtal clubs stonden paraat om sportliefhebbers en passanten te charmeren met hun werking.

Dit jaar waren de standjes niet verspreid over Mechelen zoals bij de vorige editie, maar was sporthal IHAM de hotspot voor de Mechelse sport.

Dat is enerzijds positief voor de kruisbestuiving tussen de verschillende standjes en clubs, anderzijds laagdrempelig voor Mechelaars die van verschillende sporten wilden proeven.

Er is ook bewust gekozen om de sportmarkt in juni te laten plaatsvinden, omdat clubs dan volop met hun ledenwerving bezig zijn.

Abdrahman Labsir (Open Vld), schepen voor sport: ‘De focus zondag ligt op (inter)activiteit en promotie.’

‘Naast hapklare informatie en leuke ontmoetingen kan je dus letterlijk en figuurlijk proeven van de sport.’

‘De clubs organiseren op lukrake momenten creatieve demo’s en initiaties. Daarnaast lopen challenges als rode draad doorheen het geheel: door deel te nemen aan spannende uitdagingen bij verschillende standjes, leer je zo veel mogelijk sporttakken kennen én scoor je een volle stempelkaart.’

Ook randanimatie mocht niet ontbreken. Kinderen konden zich uitleven op het springkasteel en daarnaast waren er ook volksspelen. Voor een hapje of drankje kon je dan weer terecht in de cafeteria van de IHAM.

Voor dit event ontving Team Sport ook een impuls van Sport Vlaanderen, dat sportpromotionele projecten ondersteunt.

Labsir: ‘Want sport als middel doet je fysiek, mentaal en sociaal groeien. Bovendien is het voor velen een leuke en nodige uitlaatklep en hulp om gevoelens en gedachten te kanaliseren.’

‘Onze sportclubs spelen daar een zeer grote rol in, en krijgen via deze sportmarkt de kans om zoveel mogelijk sporthartjes te winnen.’

Deze clubs en partners engageerden zich vandaag: BD Opslag – Badminton, Buurtsport Mechelen, CLA Mechelen – Cheerleaden, De Maneschermer – Schermen, Team Sport – Stad Mechelen, Gymflex – Gymnastiek, Kangoeroes Basket Mechelen – Basketbal, KKMT – Gymnastiek, KKT Moed & Kracht – Gymnastiek, Mavoc Mechelen – Volleybal, Mechelen team organisatie – Worstelen, Mushashugyo – Gevechtsport, RAM – Atletiek, SP&O Mechelen – Triatlon, Sport Na School, Squashclub Double Yellow – Squash, Sumus Soldani – Middeleeuws zwaardvechten, Team Zohair – Kickboks & Thaiboks, Turnkring Moedig en Vrij – Gymnastiek UiTPAS. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten