• 21/06/2024

Tal van evenementen dit weekend om einde schoolvakantie door te spoelen

ANTWERPEN – De superdrukke maanden juli en augustus zijn achter de rug dus het eerste weekend van september zal kalm zijn, denk je dan. Vergeet het maar. Opnieuw een hele kleine greep uit de activiteiten:

*ANTWERPEN – Morgen wordt de jongerenbib Permeke geopend. Jongeren van zestien tot 26 jaar krijgen vanaf dan een eigen plaats om te hangen en ontmoeten, lezen en ontdekken, doen en creëren, participeren en groeien. Vanaf 10 uur zijn er open decks, workshops, je kan textiel bedrukken met een snijplotter of lasercutter en je kan de plek ontdekken. Info: https://www.permeke.org/kubus/kickoff

Morgen komt het Belgisch kampioenschap beachwaterpolo naar Antwerpen. Het evenement waarop de opkomende urban versie van het traditionele waterpolo centraal staat, vindt plaats in en rond het Bonapartedok. Wie van het spektakel en de atletische prestaties wil genieten of komen supporteren is welkom op de schilderachtige locatie naast het MAS. Info: http://www.beachwaterpolo.com/nl/

*MOL – Vanaf vandaag kan je een kijkje gaan nemen aan de oevers van de Kanaalplas waar 250 schapen van vzw Kemp opnieuw ‘aan het werk’ gaan. Het gemeentebestuur sloot een akkoord met de vzw om driemaal per jaar de oevers van dit meer te laten afgrazen door een schapenkudde. Dit moet verhinderen dat de mooie vergezichten vanaf het toeristische fietspad over het water verdwijnen achter het opschietende groen.

Vandaag om 9 uur gaat de wachtlijst voor de zwemlessen van Vita Den Uyt – fase 1 watergewenning opnieuw open. Wil je jouw kindje laten wennen aan water? Surf dan naar www.vita-denuyt.be/zwembad/zwemschool en zet je kind(eren) op de wachtlijst. De eerste kindjes van vier jaar kunnen zelfs nog meteen instappen. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor de volgende reeks die start vanaf maandag 5 september.

Van vandaag tot en met donderdag 29 september kan je in de bibliotheek (Molenhoekstraat 2) de expo ‘Expeditie community librarian’ bezichtigen. Een delegatie van de zeven Stuifzandbibliotheken ging naar Oslo om inspiratie op te doen. In de expo worden de verschillende stappen van het project toegelicht en de belangrijkste bevindingen van de studiereis naar Oslo gedeeld.

*GEEL – Morgen vindt in het stadspark de zesde editie plaats van Muziek in ’t Park en dit tussen 11.30 uur en 20 uur. Centrumharmonie Geel, onlangs tot winnaar uitgeroepen in haar afdeling van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade (Nederland) is de organiserende vereniging. Verschillende optredens van diverse orkesten treden op . Special Guest is dit jaar een bevriende muzikale delegatie uit de Duitse zustergemeente Xanten.

*RANST – De speel- en ontmoetingsplekken van Ranst en Oelegem zijn ingericht en werden deze zomer al volop ingespeeld. Zondag wordt de speelplek in Ranst (Berkenlaan-Lindenlaan) ingehuldigd (zie foto). Iedereen is dan welkom tussen 14 en 16 uur. Elke aanwezige krijgt een ijsje. Je kan meedoen met de workshop Bushcraft (voor zes+). De workshop Boslympische leert je omgaan met pijl en boog, (EM / Foto Gemeente Ranst)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten