• 18/07/2024

Tal van activiteiten in het verschiet in het district Wilrijk

WILRIJK – Zondag 25 september trekt de Geitestoet door Wilrijk. In een parade met vele honderden figuranten en tientallen praalwagens wordt de geschiedenis van Wilrijk verteld, van de Romeinen tot nu. Ook Jommeke (van Wilrijkenaar Jef Nys) is van de partij en uiteraard Lange Wapper, de legendarische figuur die terugkeert naar zijn geboortedorp.

Wil je zelf deelnemen aan de Geitestoet als bijvoorbeeld soldaat, schooljuf of kerkbouwer? Of meebouwen aan de decors? Bezorg dan nu je kandidatuur aan de organisatoren van de Geitestoet. Stuur een e-mail naar geitestoet20@gmail.com of bel naar 0475 32 78 39.

De organisatoren geven op maandag 9 mei om 20 uur een muzikaal voorproefje met de opvoering van twee speciaal voor de Geitestoet geschreven muziekstukken. Naar aanleiding van deze Geitestoet krijgt Lange Wapper een muzikale hulde. Het concertstuk ‘Giant’, dat bestaat uit vijf delen, werd geschreven door Hans Vercauteren. Daarnaast werd er ook een lied geschreven, waarvoor dichter Andy Fierens de tekst aanleverde. De uitvoering in cultuurcentrum De Kern gebeurt door de Wilrijkse Koninklijke Harmonie Sint-Bavo. Die wordt bijgestaan door het koor MAKEBLIJDE.

Leerkracht, verhalenverteller en muzikant Patrick Lahousse brengt morgen zaterdag tijdens de derde bermwandeling van gebermte ‘Een Verhaal van Den Berm’. Samen met acteur Marc Peeters neemt hij luistergrage bermwandelaars op sleeptouw. Het pad leidt van de Dieseghemhoeve (Klein-Zwitserland in Mortsel) over de rug van de 100-jarige spoorwegbermen tot aan de Jozef Hermanslei in Wilrijk. Op verschillende stopplaatsen brengen beiden telkens ‘Een Verhaal van Den Berm’. Gratis voor jong en oud. Patrick Lahousse is naast leerkracht in Mortsel en levenskunstenaar ook een verteller van verhalen. Marc Peeters is een Belgisch acteur en speelde in Spoed, Familie, Het Pleintje, Heterdaad, Terug naar Oosterdonk, Windkracht 10, Flikken en Alexander. Deelnemers worden om 10 uur aan de Dieseghemhoeve verwacht. De bermwandeling eindigt omstreeks 12.30 uur op Den Berm ter hoogte van de Jozef Hermanslei (kant Wilrijk). De bermwandeling is gratis en inschrijven is niet verplicht, maar helpt Gebermte wel in de organisatie. Inschrijven via https://forms.gle/hCGNghBTGNuAJVea9.

Morgen zaterdag 7 mei viert de Rozenkransschool in de Heistraat ‘Rozenkransrock’ tussen 14 en 18 uur met optredens, spelletjes; een springkasteel, snacks, drankjes en een photobooth. Iedereen is welkom.

Kunstgrillen, het kunstenfestival voor kunstenaars en makers in BarVIZart aan de Valkstraat vindt dit weekend plaats. Verwacht je aan een expo, workshops, muziek, performance en een makersmarkt. Er wordt samengewerkt met de Jongerenateliers van de Academie van Wilrijk. 52 jonge kunstenaars zullen tentoonstellen op Kunstgrillen en/of werk verkopen op de Makersmarkt. Je kan er morgen zaterdag van 14 tot 20 uur terecht en zondag van 13 tot 18 uur..

CD&V Wilrijk ontvangt op woensdag 11 mei Sammy Mahdi, staatssecretaris voor asiel en migratie, in Bar Valaar aan de Letterkundestraat. Hij vertelt vanaf 20 uur over de aanpak en organisatie van de huidige vluchtelingencrisis. Iedereen is welkom. Inschrijven hoeft niet.

Edwin MARIËN

Afbeelding District Wilrijk

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten