• 27/05/2024

Super Plus is de nieuwe Delhaize van Broechem

 

 

BROECHEM-Op donderdag 23 november opent in Broechem de gloednieuwe Delhaize. Een feestelijke opening, waarop de klanten in de watten gelegd zullen worden.

De Delhaize Broechem is steevast verbonden met de familie Van Dijck. In de beginjaren ’70 openden de ouders Van Dijck een Unic met een oppervlakte van 350m² aan de Antwerpsesteenweg.  In 1982 verhuisde de  winkel naar de huidige locatie, wat meteen een verdubbeling van de winkelruimte betekende. In 1992 ging men verder onder het AD Delhaize logo. In 2.000 werd het oude postkantoor gesloopt en kon men uitbreiden naar 1250 m². Kristel Van Dijck nam de leiding over in 2010.

Oorspronkelijk was er het idee om voor een totale renovatie en vergroting te gaan. De gemeente Ranst was echter niet akkoord door de aanwezigheid van een school in de drukke en zeer smalle Kapelstraat. Op het domein was echter nog een perceel met woning dat eigendom was van de huidige zelfstandige uitbaatster. Daar men ook niets moest huren van Delhaize zelf  en het fiat van de gemeente er kwam, kon men een nieuwe state of the art Delhaize bouwen op dit perceel. Zelfs de waardevolle bomen in de tuin moesten geen plaats ruimen. Alleen de witte villa werd gesloopt.

De inspraak van Delhaize in het concept gaat enkel over de verkoop van Delhaize producten- en promoties. Voor de inrichting van de winkel bestaat er ook een Delhaize-handleiding,  maar die heeft men niet voor de volle 100 % gevolgd. Op die manier werd er een eigen karakter gegeven aan de nieuwe winkel. Deze heeft nu een capaciteit van 1800 m² en is voor de provincie het vlaggenschip van Delhaize.

Wat is er nieuw? Veel! De visafdeling is grondig uitgebreid met dagelijkse aanvoer van verse vis. De bakkerij heeft nu dagelijks ter plaatse gerezen pistolets, brood en stokbrood. Geen gewone bake-off meer. De fruit- en groenten-afdeling en ook het bio-aanbod werden aanzienlijk vergroot. Dat geldt ook voor de vegan-afdeling, die werd liefst zeven keer groter. De uitbaters trekken volop de kaart van verse producten. Denk daarbij aan verse sapjes, een appelsienenpers en een ananassnijder, die klanten kunnen gebruiken. De beenhouwerij blijft bestaan en werd uitgebreid met voorverpakte charcuterie. Ook is er meer aanbod aan Italiaanse charcuterie en Franse kazen. Deze laatste gaat men ook zelf verpakken. Het assortiment wijnen -het paradepaardje van de oude Delhaize- wordt verder uitgebreid. Datzelfde geldt ook voor de zuivel- en diepvriesrayon. Aandacht is er ook voor lokale leveranciers en ambachtelijke producten. Ordal, de lokale bron uit Ranst is stevig vertegenwoordigd.

De inkomhal is zeer groot en je vindt er zelfs een zithoek, een idee dat kwam overgewaaid uit Groot-Brittannië. Ook aan het milieu werd de nodige aandacht besteed. Er wordt gewerkt met energiezuinige elementen, koeling enz. Het water van de koeling zorgt voor de vloerverwarming. Er is ook veel natuurlijk licht wat leidt tot een aangename sfeer. “Het concept van de warme winkel, dat we trouwens ook hadden in de oude winkel, is zeer zichtbaar en voelbaar aanwezig”, vertelt Kristel.

De parking is door het slechte en vooral regenachtige weer van de laatste weken nog niet volledig afgewerkt. Er zullen ook enkele laadpalen komen en de ingang voor auto’s  is nu alleen te vinden langs de gewestweg of Pertendonckstraat. De verbinding met de Kapelstraat is een brandweg die nog wel door fietsers en voetgangers kan gebruikt worden.

Delhaize Broechem behoudt de openingsuren van de oude Delhaize, dus geen zondagsopening. Zaakvoerster Kristel wil bij dit principe blijven. “Een evenwicht houden zowel voor het personeel, als voor de omgeving”. De zaakvoerders nemen ook hun intrek boven de winkel en met dochter Lisa is de toekomst in goede handen.

 

Gust Charrin.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten