• 14/06/2024

Sunny Side Up Festival opent dit weekend de Mechelse evenementenzomer

MECHELEN – Bardok – de zaak die in september de deuren open zwaaide aan zwembad Geerdegemvaart – organiseert van vrijdag 1 tot zondag 3 juli het Sunny Side Up festival. Decor is de speeltuin met het naburige terrein, waar Bardok extra inzet op schaduwdoeken.

Tijdens het komend weekend worden de speeltuin en het naastgelegen groene terrein bij Bardok omgetoverd tot een heerlijke plek om te vertoeven, samen te komen,… in een ongedwongen en familiale sfeer. Er zijn foodtrucks van alle kanten van de wereld: Libanees, Koreaans, Italiaans en Argentijns, een buitenbar en ijsjesstand, muziek, Bardok Boutique (een smaakmakersmarkt van lokaal, creatief talent – op zaterdag van 13 tot 17 uur), een grote zandspeeltuin voorzien van extra speelmateriaal (denk aan schepjes voor de kleintjes, maar ook een spelletje Kubb of Fins kegelspel behoort tot de mogelijkheden), grime en tatto’s en kinderworkshops op zondag tussen 13 en 17 uur. Op de naastgelegen skeelerpiste strijkt vanaf morgen – en dit voor een week – Springvertier neer

Er werd gezorgd voor extra schaduwplekken. Hiervoor ging Bardok een samenwerking aan met CiLAB. Deze laatste maakte van stofoverschotten nieuwe schaduwdoeken. Abrahman Labsi (Open Vld), jeugd- en preventieschepen: ‘Ook één van de speeltuigen wordt bedekt met een schaduwdoek, zodat de allerkleinsten zonvrij kunnen ravotten. Daarnaast kunnen we met dit driedaagse event en de site van Bardok enkel toejuichen dat er meer beleving en sfeer is binnen de wijken en dorpen. Het is ook een fantastische manier om ons label van Mechelen Kinderstad in de verf te zetten.’

Het voorlopig openstellen van de skeelerpiste voor Springvertier luidt het startschot in van een nieuw proeftraject. Stad Mechelen wil samen met de buurt en de ondernemers van Bardok onderzoeken welke meerwaarde de skeelerpiste in de toekomst kan hebben voor de kinderen en jeugd uit de buurt die de speeltuin ontgroeid zijn. Sunny Side Up vindt plaats op vrijdag van 17.30 uur tot 22 uur, op zaterdag van 12 tot 23 uur en op zondag van 12 tot 21 uur.

Vanaf morgen zijn het solden. In Mechelen krijg je nog een extra mogelijkheid om koopjes te scoren, want zondag 3 juli is het koopzondag. Voor wie graag winkelen met wandelen combineert, lanceert Mechelen MeeMaken dit weekend de laatste twee shoppingroutes. Voor de muziekfans heeft de handelaarsorganisatie ook nog wat in petto. Wie in juli komt winkelen in Mechelen, maakt immer kans op een van de Maanrock terrastickets.

Geert Milis, voorzitter van MechelenMeeMaken: ‘Shoppingroutes geven een extra dimensie aan het winkelen. Er zijn verschillende themaroutes, dus er is voor elk wel wat wils. We bewandelen niet alleen de gekende paden, maar we gaan ook voor de minder bekende verborgen pareltjes. Het spreekt de mensen aan, want we hebben van de bestaande shoppingroutes al extra folders laten bijdrukken omdat er zoveel vraag naar is.’ De nieuwe routes die dit weekend gelanceerd worden luisteren naar de naam ‘Verwen jezelf’ en ‘Beleef Mechelen Lokaal’. Zoals vanouds bestrijken deze wandelingen een groot deel van de binnenstad en passeren ze langs de leukste adresjes. (EM / Foto Stad Mechelen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten