• 23/04/2024

Succesvolle Havenfeesten dit weekend in Emblem

EMBLEM– Naar jaarlijkse traditie, sinds de opstart in 1994, vonden dit weekend (van vrijdag tot en met vandaag  de Havenfeesten van VVW Emblem plaats. Met een gunstig gezind weer was het heerlijk vertoeven aan de idyllische plaats in een dode arm van het Netekanaal.  De (45) vaste ligplaatsen waren allemaal mooi ingevuld en de versierde schepen gaven een speciale dimensie aan het gebeuren. Een weekend vol met animatie voor jong en oud en de 5 000 bezoekers van verleden jaar werden zeker vlot overschreden. Langs het jaagpad was er de traditionele rommelmarkt geflankeerd door een ambachten – en handmademarkt. Een klimmuur, darts of een tochtje op het Netekanaal, het kon allemaal. Ook veel verenigingen stelden zich voor.

Onder meer Ludo Geluykens had een stand met zijn crime boeken. Ludo, de man uit de omgeving, schreef enkele jaren geleden een triller die zich afspeelde in Emblem haven. Zijn politieduo, Somers & de Winter, die in elk boek voorkomen, moesten hier in ‘Een drug te ver’ een moord oplossen.

Leuk was ook de demonstratie met radiogestuurde bootjes. Voor het meer luidruchtige gedeelte was er in de tent telkens ambiance met veel muziek. Geen tekort aan voeding en drank met zeer economische prijzen en veel variatie van pannenkoeken tot frieten en kibbelings.

De clubboot ‘Den Daawer’ was ook toegankelijk voor een drankje. De clubboot is trouwens ook altijd open in de weekends en ontvangt zowel wandelaars als fietsers. Trouwens Lier is maar een goede tien minuten ver. Met de opbrengsten wil VVW Emblem  hun steiger verder vernieuwen. De voorste steigeronderdelen zijn al gefabriceerd uit een gerecycleerde kunststof maar nu gaat men voor het achterste gedeelte, dat al in dienst is sinds 1994. Nadien staat er nog een renovatie van het clubhuis op het programma.

We zijn zeker dat na het laatste muzikaal geweld in de tent en het doven der lichten men al bezig was met de planning voor de Havenfeesten 2024.

De feesten konden rekenen op verschillende sponsors en ook op het VVW, de voor Vlaamse Vereniging voor Watersport.

Gust CHARRIN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten