• 17/06/2024

Succesvol repaircafé in Putte, dakwerken aan kerk Bonheiden, werken in Bevel

PUTTE – Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema binnen onze samenleving en dat merkt men aan de populariteit van het Repair Café in Putte (zie foto). Jeroen De Cuyper (N-VA), schepen van leefmilieu: ‘We kunnen alweer van een succesvolle editie spreken. We zijn er in geslaagd mensen bewuster te maken van hun ecologische voetafdruk en dat vinden we als gemeente belangrijk.’

Veel bezoekers waren blij verrast met de mogelijkheid dat ze hun spullen konden laten repareren en gaven aan dat ze op deze manier geld uitsparen. Ook was er waardering voor de vrijwilligers die belangeloos hun tijd en kennis ter beschikking stelden om de Puttenaar te helpen.

Burgemeester Peter Gysbrechts (Open Vld): ‘Het belang van de vrijwilligers is niet te onderschatten want zonder hen zou er geen Repair Café zijn. We zijn hen dan ook enorm dankbaar.’ Deze editie werden 43 elektrische apparaten, 34 kledingstukken en zes juweeltjes gered, vier softwareproblemen opgelost en elf fietsen opgelapt. Het was dus weer een succesvolle editie. Meer informatie nodig over het Repair Café van Putte? Jezelf kandidaat stellen als vrijwilliger? Bel de duurzaamheidsambtenaar via 015 76 78 95 of mail naar milieudienst@putte.be.

Op maandag 20 maart start een aannemer met noodzakelijke dakwerken aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk in het centrum van Bonheiden. Deze werken zullen ongeveer een jaar duren (220 werkdagen).

Om deze werken te kunnen uitvoeren wordt er rond de kerk een werfzone ingericht. Een groot aantal parkeerplaatsen zal worden ingenomen voor het plaatsen van een kraan, stelling, werfketen en containers. Parkeren kan dus nog, maar het aantal parkeerplaatsen zal beperkt zijn. Activiteiten zoals markten en kermissen kunnen nog steeds doorgaan maar met een tijdelijke aangepaste opstelling. In overleg met de aannemer kunnen de erediensten in de kerk normaal plaatsvinden. Tijdens de werken zal de hoofdingang, vooraan de kerk, altijd beschikbaar blijven.

Er kunnen ook nog steeds inkopen gedaan worden op de wekelijkse woensdagsmarkt. De marktopstelling zal er vanaf woensdag 22 maart iets anders uitzien. Parkeren zal hier bijgevolg op woensdag niet meer mogelijk zijn tussen 12.30 uur en 18 uur. In april gaat ook de Maand van de Markt nog steeds van start. Wie de wekelijkse markt bezoekt kan meesparen voor leuke prijzen. Deelnemen doe je via een app op je smartphone of via invulkaartjes. De prijsuitreiking is voorzien op woensdag 26 april, samen met een muziekoptreden.

De komende weken wordt er werk gemaakt van enkele aanpassingen die kaderen in Baanbrekend Bevel. De definitieve aanleg van de poorten voor het verkeer komende van Kessel en het verkeer op de Itegemsesteenweg is ondertussen gebeurd. Deze poorten waren tot nu toe in een tijdelijke opstelling aangelegd. Ze worden nu definitief gemaakt met paaltjes en beton zoals dat al het geval is op de Nijlensesteenweg. De poort op Heikant wordt mee aangelegd met aanpassingswerken aan het fietspad daar.

Volgende week start een aannemer met de werken aan het fietspad van Heikant, tussen de Molenweg en de grens met Herenthout. Het asfalt wordt verwijderd, er komt nieuw asfalt en nieuwe boordstenen. Hierdoor wordt het fietspad iets breder, waardoor de berijdbare ruimte groter wordt. Dit komt de veiligheid ten goede.

Heikant is tijdens de werken enkelrichting met verkeer enkel mogelijk in de richting naar Herenthout.  De halve rijbaan en het fietspad wordt in gebruik genomen voor de heraanleg, op de andere helft geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Er is een omleiding richting Bevel langs Kruiskensbaan en Itegemsesteenweg. Deze omleiding geldt ook voor fietsers, om de veiligheid te garanderen. (EM / Foto Gemeente Putte)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten