• 21/06/2024

Subsidies voor sportinfrastructuur in (o.m.) Wilrijk, Lille, Putte en Schoten

WILRIJK – Ben Weyts (N-VA, zie foto), Vlaams minister van Sport, kent na een tweede oproep dit jaar 5,5 miljoen euro toe aan acht bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over de provincie Antwerpen. Jaarlijks zullen duizenden sportende Vlamingen in totaal nieuwe en moderne sportinfrastructuur hun sport kunnen beoefenen.  Weyts: ‘Met onze Sportspurt zetten we de inhaalbeweging verder door voor meer en betere sportinfrastructuur. We investeren fors om comfortabele sportinfrastructuur dicht bij huis te realiseren.’

De budgetten voor sportinfrastructuur gaan fors de hoogte in. De 55 miljoen euro bij de formatie werd in kader van de Vlaamse relance verdubbeld naar 110 miljoen euro. In totaal investeert Vlaanderen via Sportspurt 185 miljoen euro ..

Dit geld gaat onder meer naar groepsaankopen voor buitensportinfrastructuur, zoals de aanleg van beachterreinen of de aankoop van sportkoffers, dat zijn mobiele koffers gevuld met innovatieve en traditionele sportmaterialen. Daarnaast gaan deze middelen ook naar topsportinfrastructuur en bovenlokale sportinfrastructuur dicht bij huis. Dankzij extra budgetten kunnen private en publieke partners niet één, maar twee keer per jaar intekenen op een oproep.

Via een eerste oproep in het voorjaar konden al veertien Antwerpse projecten met de steun van Vlaanderen uit de startblokken schieten. Weyts: ‘Nu investeert Vlaanderen 5,5 miljoen euro in nog eens acht projecten voor bovenlokale sportinfrastructuur in de provincie Antwerpen. Ik wil zoveel mogelijk Vlamingen aanmoedigen om te bewegen en te sporten. Hoe kan dit beter door hen dicht bij huis kwaliteitsvolle sportinfrastructuur aan te bieden?’

Vlaanderen investeert maximaal 30 procent van de totale investeringskost met een maximum van 1,25 miljoen euro per project. Deze Vlaamse impulsen maken een investering van minstens zoveel extra miljoenen mogelijk in de renovatie of nieuwbouw van sportinfrastructuur.

De projecten zijn heel uiteenlopend en gaan van de aanleg van een buitensportpark met skate- en BMX mogelijkheden, de bouw van een nieuw zwembad tot de uitbreiding van paardensportinfrastructuur.

Een overzicht:  *Healthy Sport Campus Drie Eiken (sport- en krachthal) Wilrijk 1 026 000 euro

* Buitensportpark & Zwembad Balsakker Lille 985 000 euro

*Sportcentrum Klein Boom Putte 934 000 euro

*Sporthal De Ekster Schoten 908 000 euro

*Masterplan Park Brasschaat 762 000 euro

*Uitbreiding manage Ceulemans Sint-Katelijne-Waver 481 000 euro

*KVC Lille United 276 000 euro

* Sportpark De Schans – Aanleg van een derde  kunstgrasveld en aanbouw voetbalgebouw en kleedkamers Puurs-Sint-Amands  152 000 euro (de bedragen werden afgerond). (EM / Foto N-VA)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten