• 23/05/2024

Stuk fietspad aan Laar Ekeren wordt heraangelegd, gratis online sportlessen

EKEREN – In het Laar in Ekeren ontbreekt een stuk fietspad, tussen huisnummer 22 en de doorsteek naar de Kluislaan. Het district Ekeren keurde nu het definitief ontwerp voor de aanleg van deze ontbrekende schakel goed. De werken staan gepland voor dit voorjaar.

Door de verkaveling van het project Quadelaar ontstaat er ruimte om dit stuk aan te leggen. Het fietspad krijgt dezelfde afmetingen als het recent aangelegde dubbelrichtingsfietspad tussen de Eduard Waghemansbrug en de doorsteek naar de Kluislaan.

De aanwezige gracht wordt in een koker gelegd, en in de bocht wordt de schrikstrook iets breder gemaakt en aangelegd in gras. Dat zorgt voor meer veiligheid voor de fietsers.

Koen Kennis (N-VA), Antwerps schepen voor mobiliteit: ‘Het gaat om een klein stukje dat ontbrak op een veelgebruikte fietsverbinding tussen Merksem, Brasschaat en Ekeren. Dit soort ontbrekende schakels werken we stelselmatig weg, en zo gaat de veiligheid en het comfort voor de fietsers erop vooruit.’

De aanleg van het fietspad wordt gefinancierd door stad Antwerpen. In een latere fase komt er ook nieuwe verlichting in het Laar tussen de Eduard Waghemansbrug en huisnummer 22. De kost hiervan wordt door het district Ekeren gedragen.

Districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA): ‘Met het aanleggen van deze ontbrekende schakel zetten we opnieuw een belangrijk stap om het fietsen veilig en comfortabel te maken in Ekeren. Dit korte stuk nieuw fietspad is bovendien noodzakelijk om ook het deel tot aan De Oude Landen in een volgende stap te gaan aanleggen. Daarvoor zijn we nu ook gestart met de opmaak van de plannen.’

Vorig jaar lanceerde het district Borgerhout samen met Bollyfit, Jesfit, Eighties Aerobics en Moves Borgerhout een hele reeks gratis online sportlessen. Eén les duurt gemiddeld een halfuur.

Je kan de video’s bekijken wanneer en hoe vaak je wil) via https://www.youtube.com/channel/UCOq9xdbsZQ_gZTWAf2-mPJg/videos?view=0

Uiteraard kan iedereen meedoen, waar je ook woont.

Het aanbod: Eighties Aerobics met Saartje @ Muziekcentrum Trix, Kickboks met JES Fit met wereldkampioen Nordin, Youssef en Amira @ Jes Branderij, Bollywood Dance met Nikita Singla (zie foto) van Bollyfit Antwerp @districtshuis Borgerhout, Dansstudio Moves (ouder en kind) met Lylou en Sarah @ De Roma en Linedance met Karina @ De Theatergarage.

Ook voor niet-sportievelingen of wie de goede voornemens nu al opgeborgen heeft, blijft het leuk om de video’s te volgen. Nikita vertelt over haar verleden in India en hoe ze in België terecht kwam. Je kan bovendien genieten van 80’s klassiekers tijdens de afwas. Het district zet locaties in de kijker waar je door corona mogelijk al een tijdje niet meer geweest zal zijn en die je ongetwijfeld ook gemist zal hebben. (EM / Foto FB)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten