• 20/06/2024

Aneta Matacz

Studio 68 organiseerde expo en performance van Mauro Pawlowski

HOBOKEN – Vanavond organiseerde  Studio 68 – een ontmoetingsplaats en een platform in Hoboken voor kunstenaars, muzikanten en creatieve mensen – een expo van nationale en internationale kunstenaars mét een performance van Mauro Pawlowski. De bezoekers konden er de werken bewonderen van Aneta Matacz, Judith Kuijpers (#WeefWijf), Niels Ballemans en Stijn Rompa.

Studio 68 in Hoboken is een hotspot voor het organiseren van evenementen. Het start met twee activiteiten in de maand januari onder het motto ‘Nieuw jaar, nieuwe uitdagen’, volgens Gert Nieuwejaers, bezieler van de organisatie. Naast de expo en de performance vanavond is iedereen op zaterdag 28 januari uitgenodigd voor een jamsessie vanaf 19 uur met ‘Mixt’, een hip-hop-rap collectief uit Borgerhout en omgeving.

Kunstschilder Aneta Matacz is geboren in Polen, maar leeft en werkt sinds 2001 in België. Matacz: ‘De inspiraties voor mijn schilderijen zijn het gevolg van allerhande observaties op elk moment van de dag. De indrukken van een gebeurtenis, de speling van het licht op een oppervlakte, kleuren en structuren. Maar ook het plezier en de moeite van het creëren zelf. Al dit, tesamen met mijn verbeelding, sublimeert zichzelf uiteindelijk op mijn doek.’ Van donderdag 19 tot en met dinsdag 31 januari staat haar werk ook tentoongesteld in de gratis expo ‘Kulons’ in de zijvleugel van het districtshuis. Info:  http://www.anetamatacz.com.

Judith Kuijpers is een veelzijdige kunstenares uit Nederland en heeft zich al toegespitst op film, animatie, weefwerk, haakwerk, video installaties, exposities, ontwikkelen van educatiemateriaal tot aan werk in de openbare ruimte. Kuijpers: ‘Bezig zijn met mijn handen is een zeer noodzakelijk bezigheid voor me. Het weven van losse dingen en dit weer samen brengen tot een ander beeld. Werken worden gemaakt met restmateriaal.’ Vandaag liet ze enkele stukken zien van haar project #WeefWijf. Info: http://www.judithkuijpers.com.

Niels Ballemans woont en werkt in het Nederlandse Dongen. Niels maakt grote, zorgvuldig gecomponeerde, krachtige en expressieve werken. Hij combineert klassieke technieken met minder traditioneel materiaal. Uitdagend door provocerende plaatsing van kleurvlakken en lijnen. Hetgeen resulteert in werken die een blijvende impressie nalaten. Voor een Nederlander doen z’n werken vaak verrassend exotisch aan. Ballemans lijkt een kind van de wereld die toevallig Nederlander is. Er spreekt een grote interesse in andere culturen uit zijn werk en periodes in Spanje, Afrika en Costa Rica hebben Ballemans’ werk duidelijk beïnvloed. Info: http://www.nielsballemans.com..

Stijn Rompa is een enthousiaste freelance fotograaf die zich kenmerkt door zijn esthetische kijk op beeldcommunicatie. In zijn atelier bouwt hij zijn eigen ruimtes die het decor en het onderwerp vormen voor zijn foto’s. Met oog voor compositie, lijnvoering en belichting gaat hij binnen het decor op zoek naar een beeld dat rust brengt. Om deze rust en ruimte te bevestigen, wordt er regelmatig een passend object in het decor geplaatst, dat zich verhoudt met de ruimte. Info: http://www.stijnrompa.nl

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten