• 24/05/2024

Studio 100 hoopt evenementenhal te bouwen in Mechelen en vertrekt dan uit Puurs

MECHELEN – Eind vorig jaar maakte Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) tien miljoen euro vrij voor een congres- en evenementencentrum op de Nekkerhal-site. Studio 100 is kandidaat om dit te realiseren en daarbij mogelijks het theater in Puurs naar Mechelen te verhuizen, maar Stad Mechelen wil eerst een gedragen en uitgewerkte toekomstvisie voor de hele site. De stad start nu gesprekken met de buurt en de Mechelse cultuursector.

Studio 100 heeft zich als enige kandidaat gesteld met een ontvankelijk dossier. Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux: ‘We hebben ons met Studio 100 kandidaat gesteld om mee aan de toekomst van de Nekkerhal-site te bouwen. We zijn ervan overtuigd dat we met onze ervaring en knowhow een meerwaarde kunnen bieden voor dit project, samen met de buurt en alle andere betrokken partijen. Ook voor de toekomst van het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs onderzoeken we momenteel verschillende pistes, een verhuis naar een andere locatie is daarbij niet uitgesloten.’

Wat wel vaststaat is dat Mechelen een innovatieve, multifunctionele en toekomstgerichte hub ambieert voor congressen en evenementen. Het wordt een ecologisch verantwoorde plek met ruimte voor congressen, cultuur en bijzondere spektakels. Naast een foyer, ontvangstruimtes, kantoren en vertoefplekken met horeca, moet het ruimte bieden voor 2 500 mensen in een polyvalente opstelling, inclusief een auditorium en podiumzaal tot 1 200 personen en verschillende meeting- en breakoutrooms. Maandag ligt het beschrijvend document voor de verdere procedure voor ter goedkeuring aan de gemeenteraad. (EM / Foto Studio 100)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten