• 22/06/2024

Studie UA: ‘Zorgverleners beter in hun vel’ – Kammenstraat parkeervrij

WILRIJK – De zomervakantie start onder een gunstig gesternte: België kleurt steeds groener op de coronakaart en veel deelnemers van de Grote Coronastudie geven ook aan beter in hun vel te zitten.

Vandaag is de bevraging van UAntwerpen aan haar 40ste editie toe. Twee weken geleden namen net geen 15 000 Belgen deel aan de enquête.

Net voor de start van de zomervakantie willen de wetenschappers nog een laatste keer peilen naar onder meer de vakantieplannen, de vaccinatiebereidheid en het mentale welzijn van de Belgen.

Prof. Philippe Beutels (UAntwerpen):  ‘Het blijft belangrijk om die gegevens te verzamelen. We zijn allemaal opgelucht dat de cijfers nu al weken in de goede richting evolueren. Ondertussen kleurt ons land groener en groener, maar we weten ook dat de versoepelingen en de vakantieplannen mogelijk nog een impact gaan hebben op de cijfers.’

De dalende cijfers hebben ook een gunstig effect op het mentale welzijn van de deelnemers. Uit de analyse van de bevraging van twee weken geleden blijkt dat de meeste leeftijdscategorieën beter in hun vel zitten.

Beutels: ‘Dat geldt ook voor de mensen die in de zorg werken. Sinds einde maart evolueert hun welbevinden onafgebroken in de juiste richting. Die evolutie hangt vanzelfsprekend samen met de afnemende druk op de ziekenhuizen. Hopelijk kunnen de zorgmedewerkers deze zomer echt tot rust komen, en blijft de situatie ook na de vakantie onder controle.’ De Grote Coronastudie invullen kan tot 22 uur via www.corona-studie.be

De eerste twee weken van de zomersolden, van donderdag 1 tot en met maandag 19 juli, wordt de Kammenstraat parkeervrij gemaakt voor auto’s. Voorheen werd de straat hiervoor verkeersvrij gemaakt, maar dat is dit jaar niet mogelijk door werken in de Begijnenstraat.

De Kammenstraat ligt vlak bij het voetgangersgebied van de Wilde Zee.  Koen Kennis (N-VA), schepen voor mobiliteit en middenstand: ‘Door de straat parkeervrij te maken bij het begin van de zomersolden ontstaat er extra ruimte voor shoppers om hun inkopen comfortabel te doen.’ De parkeerplaatsen worden met obstakels afgezet van donderdag 1 tot en met maandag 19 juli. De laad- en loszones in de Kammenstraat zijn wel altijd beschikbaar voor leveringen.

Het winkelhart van Antwerpen is bereikbaar met het openbaar vervoer. Bezoekers die met de auto komen, kunnen de park-and-rides aan de rand van de stad gebruiken. Die sluiten aan op trams die hen naar de binnenstad brengen. Wie toch in het centrum (lage-emissiezone) wil parkeren, volgt best de parkeergeleiding om een plekje te vinden in een van de betaalparkings van de stad. Op www.slimnaarantwerpen.be vinden bezoekers alle mobiliteitsinfo terug om Antwerpen te bereiken, en info over de werken in en rond de stad. (EM / Foto Slim naar Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten