• 12/07/2024

Studenten uit onze provincie hebben morgen hun dag, vrijdag symposium van UA

ANTWERPEN – De Antwerpse hogescholen en universiteiten slaan de handen in elkaar en lanceren morgen samen de eerste Dag van de Antwerpse Student. AP Hogeschool, Hogere Zeevaartschool, Karel de Grote Hogeschool, KU Leuven, Thomas More Hogeschool en Universiteit Antwerpen zetten dit initiatief op poten om alle studenten in de stad en de provincie Antwerpen te laten voelen dat ze er niet alleen voor staan.

‘De studenten maken een jaar mee zoals nooit tevoren: geconfronteerd met isolatie, eenzaamheid, druk op mentaal welzijn, motivatie die zoek is … Toch blijven ze doorgaan en maken ze er het beste van. De afgelopen periode was één van de moeilijkste die een student heeft moeten doorstaan in recente tijden. Een generatie dus die het verdient om in de bloemetjes gezet te worden’, klinkt het bij de organisatoren. De Antwerpse hogescholen en universiteiten dopen daarom de eerste donderdag van februari om tot de Dag van de Antwerpse Student. ‘We zien wat de studenten elke dag doen, we staan naast en achter hen, heel de provincie Antwerpen supportert mee. Het wordt een dag waarop we vieren hoe veerkrachtig en gedreven studenten wel niet zijn.’

Deze eerste Dag van de Antwerpse Student ligt de focus op mentaal welzijn. De hogescholen, universiteiten en STAN (Student & Antwerp) brengen hun aanbod en activiteiten voor studenten extra onder de aandacht. Op de landingspagina vinden de studenten een overzicht om hun weg te vinden naar ondersteuning die voor hen in de steigers is gezet en hen kan helpen de komende maanden. Volgend jaar hopen de Antwerpse hogeronderwijsinstellingen er een feest in real life van te kunnen maken. Ook dan plannen ze bij de start van het tweede semester een Dag van de Antwerpse Student. Elke hogeschool organiseert haar eigen (al dan niet online) activiteiten. Meer info vind je op de website van de diverse instellingen.

Vrijdag staat de negentiende editie van het Valentijn vaccinatiesymposium van de Universiteit Antwerpen op de agenda. Heel wat actuele aspecten van het vaccinatiegebeuren worden besproken. Het Valentijn vaccinatiesymposium staat al achttien jaar lang voor een goedgevulde grote aula op Campus Drie Eiken in Wilrijk van de Universiteit Antwerpen. Dit jaar verloopt alles via Zoom. Het Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties (Universiteit Antwerpen) en het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid slagen er jaarlijks in een interessant programma in elkaar te boksen. Vaccins en vaccinaties zijn sowieso altijd belangrijk, maar dit jaar halen beide termen al maandenlang dagelijks de pers, en dat zal ook de komende tijd nog zo zijn. Prof. Pierre Van Damme: ‘Het is dan ook vrij logisch dat de focus van ons symposium dit jaar zal liggen op COVID-19. We bekijken het thema vaccins vanuit heel verschillende, multidisciplinaire invalshoeken.’

Het symposium richt zich tot allen die (om) vaccins geven, zowel artsen als verpleegkundigen als mensen betrokken bij het (lokale) beleid. Vorige edities werden niet enkel bijgewoond door medisch personeel van schoolgeneeskunde en Kind & Gezin, maar ook door huisartsen, pediaters, arbeidsgeneeskundigen en niet-clinici die actief zijn rond vaccinaties.  De inschrijvingsperiode is afgesloten. Meer info over toekomstige activiteiten: https://forms.uantwerpen.be/nl/centua/valentijn-vaccinatie-symposium/?_ga=2.224505054.592954231.1607934163-753400341.1606499420. (EM / Afbeelding Hogescholen en UA)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten