• 24/06/2024

Nikita, Henk, Nik, Fabienne en Jan aan de start van de actie

Strijd tegen zwerfvuil in Ekeren

EKEREN – Minstens 4 keer per jaar organiseert Vooruit een opruimactie tegen zwerfvuil in Ekeren. Ditmaal trokken ze gewapend met prikker en zak naar het natuurdomein De Oude landen en aansluitend de wijk in en rond het Veltwijckpark.

In de graskanten en rond de grachten vonden ze tal van sigarettenpeuken, vertrappelde blikjes, restanten plastic en ander materiaal dat de natuur zelf niet verwerkt krijgt. Zwerfvuil en sluikstort blijft een enorm probleem. Het vervuilt de straten, de natuur en trekt ongedierte aan. Ook vormt het een bedreiging voor dieren, ze kunnen er in verstrikt of gewond door geraken.

Nik Kruyniers voorzitter Vooruit Ekeren:” We willen ons ook blijven inzetten voor een proper Ekeren en nog vervolgacties op poten zetten. Iedereen is welkom om aan te sluiten.”

Kom je sluikstort tegen, dan kan je dit altijd melden op onderstaande link. https://meldingen.antwerpen.be/

Voel jij je geroepen om mee te helpen aan een proper Ekeren? Dan is straatvrijwilliger worden iets voor jou! Meld je aan op onderstaande link en ontvang een startpakket met opruimmateriaal.
https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-ekeren-1/dorpsmakers/dorpsmakers-ondersteuning-van-straat-en-buurtinitiatieven-in-ekeren

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten