• 21/04/2024

Streekvereniging Zuidrand zet vrijwilligers in de bloemetjes

Lint – Als feestelijke inzet voor de week van de vrijwilliger, organiseerde streekvereniging Zuidrand een bedankmoment in ‘De Witte Merel’, het architecturaal Kafkaiaans aandoend CC van Lint. Om al die belangeloze inzet extra in de bloemen te zetten, pakten ze uit met een waaier van al het lekkers dat de streek te bieden heeft. Met hapjes, verzorgd door Conblani, een lokaal gebrouwen bier, werden inspanningen op het vlak van erfgoed tot socioculturele activiteiten beloond. Muzikale begeleiding door Mimosa, zorgde ervoor dat de innerlijke mens naast culinair, ook cultureel aan zijn/haar trekken kwam.

Kunstenaars van het platform ‘Talent uit de Zuidrand’, één van de vele initiatieven georganiseerd door culturele meester-kok Stefan Beeldens, mochten hun werk doorlopend tonen en grepen deze kans aan om volop te netwerken. Waarmee, zij het tongue in cheek, een statement werd gemaakt over het acuut gebrek aan toonkansen voor het vele artistiek talent dat de zuidrand rijk is.

Om de vaart erin te houden stelde Wannes Delaender, drijvende kracht achter Zuidrand, de lopende planning voor, met vele nieuwe initiatieven en uitbreiding van de bestaande werking. Als je één ding over streekvereniging Zuidrand kan zeggen, is dat ze niet bij de pakken blijven zitten. Het lijkt wel alsof ze het laatste jaar een versnelling een tandje hoger hebben geschakeld. In een maatschappij waar we ons culturele cement dreigen te verliezen aan klassikaal gestaar naar onze smartphone, kan dit zeker geen kwaad.

Schrijf je in op hun nieuwsbrief om hun werking op de voet te volgen.

 

Bart BOUSSEMAERE

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten