• 23/05/2024

Streekvereniging geeft 9 900 euro subsidie voor lokaal talent in de Zuidrand

MORTSEL – De Streekvereniging Zuidrand ondersteunt de gemeenten uit de regio dit najaar bij de programmatie van lokaal talent. Met een extra subsidie en een nieuw logo wil ze talent uit eigen streek in de kijker zetten. Vanaf 2021 zal een platform lokaal talent en programmatoren uit de streek verbinden.

De Streekvereniging Zuidrand zet vanaf 2020 in op meer kansen voor lokaal talent uit eigen streek. Dit jaar moedigde ze de gemeentebesturen uit de Zuidrand aan om vaker lokaal talent een podium te geven. Dit mondde uit in elf voorstellen die uiteindelijk elk 900 euro subsidie krijgen vanuit de Streekvereniging Zuidrand.

Het gaat om Edith & Karen, Sandra De Clercq en 4Tact (al voorbij), Martine De Vleeschouwer (van donderdag 1 oktober tot maandag 30 november Expo Energie en Nieuw Leven in OC De Witte Merel in Lint), The Calicos (vrijdag 23 oktober zolderconcert in OC De Witte Merel in Lint), Pokahontas (donderdag 12 november Blackbird Sessions in OC De Witte Merel in Lint), Dimitri Leue (donderdag 12 november MAURA of de zeven magen der eenzaamheid in Cultuurhuis Altena in Kontich), Bert Joris (donderdag 26 november Bert Joris Quartet in Mark Liebrecht Schouwburg in Mortsel), Geert Beyens (donderdag 3 december Blackbird Sessions in OC De Witte Merel in Lint), Pokahontas, ( donderdag 10 december Tribute To Neil Young in Da Capo in Hove) en nog te bepalen regionale muzikanten tijdens het najaar in Borsbeek.

Een volledig overzicht vind je op www.dezuidrand.be. Tickets bestel je via de websites van de organiserende gemeente.

Voorzitter Bart Seldeslachts (zie foto): ‘We wilden dit jaar volop inzetten op de programmatie van lokaal talent in de Zuidrand. Grootse plannen zaten in de pijplijn, maar de coronacrisis dwong ons een alternatieve manier te zoeken om dit jaar lokaal talent extra in de kijker te zetten. Vanaf volgend jaar hopen we ook lokale initiatiefnemers te bereiken en te ondersteunen bij de programmatie van lokaal talent.’

Met een nieuw logo wil de Streekvereniging Zuidrand daarnaast de aandacht vestigen op lokaal talent. Dit logo zal je vanaf dit najaar zien opduiken wanneer er talent van eigen bodem op het podium staat, tentoonstelt of zichzelf toont aan het grote publiek.

Seldeslachts: ‘Met het logo Talent uit de Zuidrand zet de Streekvereniging Zuidrand een eerste stap naar een grotere zichtbaarheid voor lokaal talent. De tweede stap volgt in het voorjaar van 2021. Dan wordt een online platform ontwikkeld waar talent van eigen bodem in contact wordt gebracht met lokale organisatoren.’

‘Het platform heeft twee functies: ten eerste kan lokaal talent uit de Zuidrand zich aanmelden om zo meer kansen te krijgen om zich vaker (lokaal) te tonen. Ten tweede kunnen lokale organisatoren via dit platform hun aanbod uitbreiden met (meer) lokaal talent. Op deze manier wil de Streekvereniging Zuidrand als bovenlokale cultuurverbinder het talent uit de Zuidrand alle kansen geven om zich te tonen. ‘

De Streekvereniging Zuidrand is sinds 2020 erkend als intergemeentelijk samenwerkingsverband voor bovenlokale cultuurwerking. Ze wil de komende jaren een sterk verbindende rol spelen voor de culturele werking in de regio. Zo kan je bij hen onder meer terecht voor ondersteuning bij je bovenlokaal cultuuridee.

De streekvereniging is een samenwerkingsverband tussen Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel, de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid. Ze werkt aan projecten op het vlak van natuur, landbouw, open ruimte, erfgoed, toerisme en cultuur. (EM / Foto Gemeente Kontich)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten