• 24/07/2024

Streekplatformen lanceren een receptenboekje, Lier een griezelwandeling

LIER – Met streekproducten uit de Rupelstreek en de Zuidrand nieuwe, unieke smaakcombinaties creëren, dat was de uitdaging die enkele topchefs uit de regio met veel enthousiasme aangingen.

In een receptenboekje toont de streek zich van haar beste en vooral lekkerste kant. Het biedt de lezer de nodige ingrediënten om met de gerechten van topchefs uit de regio én met lokale, pure streekproducten, aan de slag te gaan. De streekproducten worden niet alleen verwerkt in heerlijke recepten; ze worden bovendien gepresenteerd op ambachtelijk gemaakt keramiek van lokale creatievelingen uit de Rupelstreek en de Zuidrand.

Bart Seldeslachts, voorzitter van Streekvereniging Zuidrand: ‘De Streekvereniging Zuidrand zet al jaren in op de ondersteuning van onze lokale streekproducten en -producenten. Met dit receptenboekje geven we onze streekproducten nog wat extra bekendheid. We zijn ook heel dankbaar voor de samenwerking met drie topchefs uit onze regio, die ons een heleboel lekkere gerechten voorschotelen om zelf thuis eens uit te proberen.’ Maar, meer dan louter een culinair project, wil het boekje ook de lokale economie, de producenten en leveranciers van streekproducten en de horeca in deze moeilijke tijd ondersteunen. Het boekje bevat een handig overzicht van alle lokale producenten en leveranciers.

Erik Broeckx, voorzitter van IGEAN: ‘De unieke samenwerking tussen IGEAN, Toerisme Rupelstreek vzw en Streekvereniging Zuidrand binnen het Streekplatform levert niet alleen een culinair hoogstandje op maar geeft ook de lokale economie een fameuze boost.’ Axel Boen, voorzitter van Toerisme Rupelstreek vzw:  ‘Vanuit Toerisme Rupelstreek zetten we de streekproducten en hun leveranciers graag in de kijker. Zij vormen een essentieel deel van het toerisme in onze regio. Zij zorgen mee voor het gezellige karakter dat onze streek te bieden heeft. De samenwerking met de verschillende partners waaronder ook de keramisten heeft een bijzonder mooi resultaat opgeleverd.’ Vanaf woensdag zal het receptenboekje gratis te verkrijgen zijn in alle gemeentehuizen uit de regio. Later volgen nog andere locaties zoals de bibliotheken, de streekproducenten zelf, verkooppunten van streekproducten, musea… Smaakliefhebbers kunnen het boekje ook online downloaden via: www.toerismerupelstreek.be, www.dezuidrand.be en www.igean.be.

Na het succes van ‘Ontdek Lier met Mit & Feliks’ ontwikkelde Visit Lier een wandeling op maat van kinderen. En voor echte durvers deze keer, want het gaat om een griezelwandeling met de naam  ‘Sidderen en beven in Lier’. De aanbevolen leeftijd is vanaf acht jaar. De wandeling is digitaal te vinden op de Erfgoedapp van Faro. Dankzij subsidies van Toerisme Provincie Antwerpen en Kempen wordt in de app voor meer beleving en interactie gezorgd.

‘Sidderen en beven in Lier’ vertelt het verhaal van Anneke, een meisje van veertien jaar . Ze wordt onterecht als heks beschuldigd. Om Anneke van de brandstapel te redden, heeft ze hulp nodig van de kinderen. Door het uitvoeren van allerlei opdrachten, het bekijken van filmpjes en het luisteren naar spannende verhalen, verzamelen de kinderen ingrediënten voor een toverdrankje en woorden voor een toverspreuk. Deze moeten ze op het einde van de tocht uitspreken over de Grote Markt en dan gebeurt er iets bijzonders.

Een extraatje is het boekje, dat werd samengesteld met hulp van grafisch ontwerper Jef Vingerhoets. Hierin staan verhalen die de kinderen helpen bij het zoeken van de toverdrank en -spreuk. De app kan zonder boekje worden gebruikt, maar mét boekje is het  praktischer voor onder meer het noteren van de gevonden antwoorden.  Het downloaden van de app is gratis. Het boekje is te koop tegen twee euro bij Visit Lier en in het Stadsmuseum. (EM)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten