• 18/05/2024

Straffe madammen en vitaminen in Mol; krokuswandelingen in Herentals

MOL – Weet jij welke straffe madammen Mol in het verleden of heden op de kaart hebben gezet? Je ontdekt er alles over tijdens de begeleide uitstap van de Molse Gidsenkring op zondag 6 maart. De wandeling start om 14 uur aan parking ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Deelnemen kost vijf euro. Kinderen jonger dan twaalf jaar wandelen gratis mee. Ook vrijetijdscheques worden aanvaard. Inschrijven via www.visitmol.be/oppadmeteengids.

Hans De Groof (N-VA), schepen voor toerisme: ‘In een ver verleden hadden vrouwen weinig of zelfs geen medezeggenschap, niet thuis en ook niet in de maatschappij. Gelukkig waren er op deze regel dikwijls ‘uitzonderingen’, ook in onze gemeente. We nemen geïnteresseerden mee op verkenning om enkele van deze vrouwen te leren kennen.’

We hebben vitaminen, spoorelementen en mineralen nodig zodat ons lichaam optimaal functioneert. Ben je benieuwd naar het gebruik ervan? Roosje Hus vertelt je er alles over tijdens de gratis lezing ‘Vitaminen en voedingssupplementen’ op donderdag 3 maart. Je bent welkom om 13.30 uur in Zaal ’t Getouw. Inschrijven via 014 33 16 00 of 2400@gemeentemol.be.

Peuters en kleuters zijn op donderdag 3 en vrijdag 4 maart van 9 tot 12 uur welkom in sporthal Den Uyt, Rode-Kruislaan 20. Kinderen spelen vrij met het sport- en speelmateriaal, onder toezicht van de ouders. Per kind betaal je 2,5 euro.

Kinderen leven zich helemaal uit op het springkasteel, met ballen, driewielers, glijbaantjes, blokken, klimtuigen,…. Ouders of begeleiders kunnen iets drinken en toekijken vanuit de cafetaria of zelf mee op het terrein gaan met de allerkleinsten. In de speeltuin houdt iedereen zijn eigen kind(jes) in het oog.

Na het succes van vorig jaar met 550 wandelaars voor Maison Maurice die 3 000 euro in het laatje brachten voor het oprichten van een weeshuis (zie foto), pakt de stad Herentals dit jaar terug uit met drie verschillende wandelingen. De uitvalsbasis ditmaal is de Toeristentoren op de Kempense Heuvelrug.

Stefan Verraedt (N-VA), schepen voor toerisme: ‘De zussen Christel en Emilie Eeman dromen ervan hun eigen weeshuis te bouwen in het Congolese dorpje Kisangani. Ze stammen af van een Belgische vader en een Congolese moeder en wonen sinds hun zesde levensjaar in de Kempen, waar ze ook opgroeiden. Vorig jaar richten zij VZW Maison Maurice op om zo via verschillende initiatieven geld in te zamelen om hun droom waar te maken. Deze keer kunnen de wandelaars kiezen tussen een kleine (3,8 kilometer), middelgrote (8,9 kilometer) en grote wandeling (15,6 kilometer). Op zaterdag en zondag kan je aan de toeristentoren ook terecht voor een lekkere hotdog en verse soep. Voor maar vijf euro kan je een wandeling kopen op https://vzwmaisonmaurice.be/ Elke deelnemer ontvangt een digitale, printbare versie van de wandeling. Er is ook een deelnameformulier toegevoegd voor de fotozoektocht én je vindt een bon om gratis de Toeristentoren te beklimmen. Je kan heel de krokusvakantie meedoen, tot zondag 6 maart. Al de opbrengsten gaan integraal naar vzw Maison Maurice. Ook dit jaar zijn er leuke prijzen te winnen met de fotozoektocht en de winnaars zullen verwend worden met een bon van een Herentalse Horecazaak. (EM / Foto Stad Herentals)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten