• 20/05/2024

Straffe Benen Weekend voor strijd tegen borstkanker in Schelle en Turnhout

SCHELLE – De vierde editie van De Roze Mars loopt stilaan op zijn einde. Om de deelnemers een extra boost te geven en een laatste eindspurt in te zetten organiseert Pink Ribbon, de nationale organisatie in de strijd tegen borstkanker, in samenwerking met wandelknooppunt.be, het Straffe Benen Weekend. Dat is een interactieve woordenzoektocht op de tien Vlaamse De Roze Mars-wandelroutes. Ook in de provincie Antwerpen bevinden zich twee prachtige routes.

De Roze Mars, dat is van 1 tot en met zondag 31 oktober streven naar 10 000 stappen per dag voor het goede doel. Met elke stap wordt een hart onder de riem gestoken van de 100 000 vrouwen die op dit moment in België vechten tegen borstkanker. Met haar campagne ‘Red borsten met jullie benen’ maakt Pink Ribbon bovendien nogmaals duidelijk hoe belangrijk preventie is. Eén kanker op drie kan vermeden worden door een gezonde levensstijl. En daarbij speelt beweging uiteraard een belangrijke rol.

Om De Roze Mars leuk af te sluiten en de deelnemers een extra duwtje in de rug te geven om het laatste weekend bijkomende stappen te zetten, staken Pink Ribbon en wandelknooppunt.be een interactieve woordenzoektocht in elkaar. Op de tien De Roze Mars-wandelroutes zijn virtuele letters verstopt. Om deze letters te vinden moeten deelnemers aan het stappen. Op elke De Roze Mars-wandeling ligt een ander woord. Wie één of meerdere woorden kan kraken maakt kans op een leuk prijzenpakket.

Wandelknooppunt.be zet al voor het tweede jaar op rij haar schouders onder het goede doel Pink Ribbon en haar De Roze Mars campagne. Daarom stippelde de organisatie tien unieke wandelingen uit in Vlaanderen. Elke wandeling telt zo’n 10 000 stappen, wat neerkomt op zeven tot acht kilometer, goed voor anderhalf uur wandelen. Ook in de provincie Antwerpen werden twee prachtige wandelingen uitgestippeld waaraan dit weekend deelgenomen kan worden.

De eerste wandeling (7,7 kilometer) bevindt zich in het Turnhouts Vennengebied, één van de meest waardevolle heidegebieden in Vlaanderen en van belang op Europese schaal.

Dankzij de ondiepe kleilagen blijven de natuurpercelen lin het Turnhoutse Vennengebied genoeg vochtig. Daardoor komen er hier met uitsterven bedreigde soorten voor zoals grutto, wulp, kievit, talrijke libellen, kleurrijke dagvlinders en planten zoals de gevlekte orchis die gebonden zijn aan heischrale graslanden. Vertrekpunt: Klein Eiland 23. De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg de knooppunten 52-51-93-94-95-96-2-6-6-90-52.

De tweede wandeling (11,6 kilometer) situeert zich in Schelle, waar het alom vertegenwoordigde water de weg toont langs natuurpracht en uniek erfgoed.

Schelle en Schelde gaan hand in hand, al vind je hier ook de zijstromen Rupel, Vliet en Wullebeek. Tijdens je wandeling wijst het alom vertegenwoordigde water je alvast de weg langs natuurpracht en uniek erfgoed in het prachtige rivierenlandschap. Je vertrekt aan de Tolhuisstraat 1 en volgt de knooppunten 82-313-312-311-310-307-306-305-112-112-5-82. Meer info: https://pinksupport.pink-ribbon.be/event/the-pink-walk/straffe-benen-weekend. (EM / Foto Toerisme Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten