• 20/05/2024

Straattheater aan Frederik Van Edenplein, Brusselstraat en Harmoniepark

ANTWERPEN – Op drie zondagen in september kan men in district Antwerpen  straattheater bewonderen op verrassende locaties tijdens Sinjor Circo.

Het straatfestival is dit jaar al aan haar vierde jaargang toe. Drie voorstellingen spelen deze editie voor het eerst in Antwerpen.

Femke Meeusen (Groen), districtsschepen voor cultuur: ‘Sinjor Circo zorgt voor een ontspannen namiddag vol verwondering. Na het succes van juni gaan we in september op groene locaties verder met dit rondreizend circusspektakel.’

‘De succesformule blijft onveranderd: originele circusacts voor jong en oud.’ Toeschouwers kunnen het straattheaterfestival op een coronaproof manier beleven. Tijdens het optreden kunnen ze genieten van een drankje op het terras van de bar.

Op zondag 5 september vindt de eerste voorstelling plaatst op de Boeienweide aan het Frederik Van Eedenplein. Men verwelkomt je bij de bijenkorf To Bee Queen van Lady Cocktail. De bijen zijn in staking en Hare Majesteit roept op tot een crisisbijeenkomst. Ze wil dat de opstand van de bijen eindigt en de productie wordt hervat. Op de agenda: een acrobatisch debat en bevrijdende trapeze.  Dit is een portret van twee unieke Homo Sapiens Idioticus ‘US’ door Company Midnight. Partners in crime die samen alles gevonden hebben wat je met messen kan doen. Een ongezonde mix van mes- en fleswerpen en een opstandige computer.

Op zondag 12 september vormt de Konijnenwei aan de Brusselstraat het decor.  Een enthousiaste doe-het-zelver, een knutselende muzikant en twee vrolijke en prettig gestoorde acrobaten  brengen een rokende smidse, spectaculaire trapezenummers, een zelfgebouwde ‘Wheel of Death’ en aanstekelijke livemuziek tijdens de voorstelling Home Made van Circus Marcel. Wat kan je allemaal doen met een eenvoudige trapladder? La belle escabelle van Doble Mandoble is een verrassend schouwspel van humor en poëzie en het resultaat van een zoektocht met, tegen, naast, voor en rond een trapladder.

Op zondag 19 september is men te gast in het Harmoniepark aan de Koningin Elisabethlei. Twee acrobaten, Jesse Huygh en Rocio Garrote, op de Chinese paal en een zuurstoftank. Elk zijn eigen beperkingen, begrenzingen, nut, en gewicht. ‘À deux mètres’ van elkaar, de lengte van de zuurstofslang, brengen zij een mooi spektakel. Nu ze overbodig zijn geworden als bewakers aan de grenspost, blijven deze vier bewakers toch ‘op post’. Met humoristische en poëtische trucjes en livemuziek opent gezelschap Sur Mesure de slagboom naar een surrealistische wereld zonder deuren tijdens de voorstelling Barrière.

De Sinjor Circo voorstellingen zijn gratis. Elke zondag spelen er twee nieuwe voorstellingen.  Beide voorstellingen spelen in twee tijdsblokken: blok 1: 13 tot 15 uur (deuren openen om 12 uur) en blok 2: 16 tot 18 uur (deuren openen om 15 uur).

Reserveren is niet nodig. Kom op tijd. De plaatsen zijn beperkt. Meer info: www.sinjorcirco.be. (EM / Foto FB)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten