• 22/02/2024

Stiltetuin vroeger open, stickers Rode Kruis, nieuwe single Erik Goossens

MECHELEN – De Stiltetuin, gelegen in de tuin van het Aartsbisschoppelijk Paleis van Mechelen, gaat vanaf vanmiddag iedere woensdagmiddag een uur vroeger open: om 12 uur in plaats van om 13 uur. Daar is het Aartsbisdom Mechelen-Brussel mee akkoord gegaan op verzoek van de stad. Zo wordt de tuin toegankelijk op een moment dat veel mensen middagpauze hebben.

Patrick Princen (Open Vld), schepen voor parken en stadstuinen: ‘De Aartsbisschoppelijke Tuin is enkele dagen per week open voor publiek als Stiltetuin. Het is een stille, groene oase te midden van een levendige stad en is daardoor erg in trek bij inwoners en bezoekers van Mechelen, maar bijvoorbeeld ook bij mensen die in de buurt werken. Om hen ’s middags de kans te geven om hier hun boterhammen of een broodje te eten, even uit te rusten of gewoon te verpozen in het groen, zullen onze stadswachten de Stiltetuin voortaan ‘s woensdags al om 12 uur openen in plaats van om 13 uur. Bezoekers moeten wel altijd hun afval meenemen, wat nu al eens vergeten wordt. Aan die regels verandert er dus helemaal niets.’ Meer info en openingsuren: https://www.mechelen.be/stilte-tuin-tuin-aartsbischoppelijk-paleis

Morgen, donderdag 21 april 2022) gaat de jaarlijkse stickerverkoop van het Rode Kruis van start. Dit jaar voor de 61ste keer. Aangezien Disneyland Paris 30 kaarsjes mag uitblazen dit jaar prijkt Minnie samen met het iconische sprookjeskasteel op de sticker, omringd door vuurwerk in ware Rode Kruisstijl.

Met deze ‘magische’ sticker wil Rode Kruis-Vlaanderen alle Vlamingen overtuigen om de 228 lokale Rode Kruisafdelingen financieel te steunen, ook Rode Kruis afdeling Duffel – SKW.

De prijs voor de sticker blijft ongewijzigd op vijf euro en zal in Duffel te verkrijgen zijn op het kruispunt voor het gemeentehuis (donderdag en vrijdag vanaf 7 uur ‘s morgens) en bij lokale handelaars (verkooppunten https://www.rodekruis.be/afdeling/duffel-sint-katelijne-waver/wat-kan-jij-doen/helpen-bij-stickerverkoop/ ) en uiteraard ook online:

http://www.rodekruis.be/sticker/Duffel-Sint-Katelijne-Waver . De opbrengsten van de stickeractie in Duffel / SKW gaan integraal naar het de plaatselijke afdeling. Hiermee investeren zij in interventiekledij, materiaal, opleidingen,… Met vragen kan je terecht op 0494/488.644. De verkoopt loopt tot donderdag 5 mei. Op de foto geeft burgemeester Sofie Joosen (N-VA) het goede voorbeeld.

Erik Goossens uit Wilrijk, wonend in Wijnegem, is back in business dankzij sport, Thiebaut Stockbroeckx en Thibaut Courtois.

Na bijna twintig aar voelde Erik dat het tijd was om terug eigen muziek uit te brengen. Hiervoor heeft hij de handen in elkaar geslagen met Joes Brands (Muziek) en Jan De Campenaere (tekt). Hij tekende bij het platenlabel Motiv en start zijn eigen booking & management agency: jukeboxs.be Een eerste single zal uitkomen op Motiv, het platenlabel van Thibaut Courtois. Op zaterdag 3 september staat hij met zijn ander muzikaal project De Grungblavers in de Lotto Arena. Erik komt vanmiddag over zijn project praten bij De Madammen op Radio 2 en op vrijdag 22 april bij de Avondspits op Joe FM. Daar brengt hij ook live zijn nieuwe single. (EM / Foto Rode Kruis Duffel – SKW)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten