• 18/07/2024

Stijging van aantal woninginbraken in zone HEKLA, Boechout koopt schilderij

BOECHOUT – De afgelopen week merkt politiezone HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar) een stijging van het aantal woninginbraken. De feiten situeren zich voornamelijk in de ruimere omgeving van het centrum van Aartselaar en tonen bepaalde gelijkenissen.

Het is opvallend dat de inbrekers meestal in de loop van de (voor)avond toeslaan. Ze viseren vooral de achterzijde van de woning. Soms wordt de achterdeur geforceerd, maar in een aantal gevallen is de achterdeur niet op slot en kunnen de dieven snel en eenvoudig toeslaan.

HEKLA roept daarom op om extra alert te zijn en bij een verdachte beweging meteen het noodnummer 101 te bellen.

HEKLA maakte volgend diefstalpreventiefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=Eipoxf1nTZk. Experten geven je daarin tips om je woning beter te beveiligen.

Je aansluiten bij één van de buurtinformatienetwerken (BIN’s) is ook een goed idee, zegt men bij HEKLA. Als BIN-lid ben je als eerste mee op de hoogte van een verdachte situatie of incident in je wijk en zorg je dus letterlijk voor een extra paar ‘ogen’ voor de politie. Heb je interesse om je aan te sluiten? Laat het weten via contact@politiehekla.be.

Nog in Aartselaar is de vraag van ouders naar opvang tijdens de paasvakantie erg groot. De gemeentelijke paassportkampen en buitenschoolse kinderopvang kent al wachtlijsten. De gemeente wacht niet af en plant een extra speelpleinwerking in tijdens de paasvakantie.

Er wordt gekozen om de extra speelpleinwerking in en rond GBS Cade (vestiging della Faillelaan) te organiseren. De activiteiten starten om 9 uur en eindigen om 16 uur.

Er is vooropvang voorzien vanaf 7u30 en na-opvang tot 17u30. Op paasmaandag (5 april) is er geen speelpleinwerking. Inschrijven is mogelijk vanaf dinsdag 9 maart (vanaf 9 uur) via de gemeentelijke webshop: https://webshopaartselaar.recreatex.be/.

De gemeente Boechout koopt in het kader van het erfgoedbeleid een post-impressionistisch schilderij van Jules Verstreken (1882 – 1961). Verstreken is geboren in Koningshooikt, maar woonde zijn hele leven in Boechout en is daar ook gestorven.

Carl Depauw, voorzitter van de Boechoutse cultuurraad: ‘Jules Verstreken was een heel goed schilder. Gezien zijn link met Boechout vindt de cultuurraad het dan ook zeker een meerwaarde dat de gemeente dit werk opneemt in haar kunstpatrimonium.’

Het schilderij is een erfstuk van Alois de Schutter, vroeger pastoor in Boechout en later deken van Sint-Gummarus in Lier. Na zijn opruststelling werd hij aalmoezenier van de Broeders Alexianen in Boechout.

Burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout & Vremde): ‘We zijn heel blij dat we opnieuw een knap schilderij in de publieke ruimte kunnen brengen. We gaan nu volop op zoek naar een geschikte locatie zodat iedereen er mee van kan genieten.’ (EM / Foto Gemeente Boechout)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten