• 03/12/2023

SteunOns.be helpt vzw’s om in coronatijd geld op te halen voor goed doel

MECHELEN – Door de corona toestanden is het heel moeilijk voor vzw´s om hun normale geldinzamelacties te doen.

De digitale drukkerij Geprint uit Mechelen is daarom een nieuw platform gestart: www.steunons.be

SteunOns.be heeft een hart voor het verenigingsleven.

Het team van SteunOns.be werkte dan ook een platform uit dat het verenigingen en vzw’s een pak gemakkelijker én leuker maakt om anno 2020 geld op te halen voor een vooropgesteld (goed) doel.

SteunOns.be is opgezet is door enkele partners die vonden dat verenigingen en vzw’s in Vlaanderen een extra hart onder de riem verdienen.

Dat wilden ze doen door in te zetten op waar verenigingen goed in zijn, namelijk mensen bewegen en enthousiasmeren, en hen te ont-zorgen van hetgene wat hen daarvan afhoudt, zijnde het hele logistieke en praktische proces.

Initiatiefnemers zijn Digitale Drukkerij Geprint uit de Onze-Lievevrouwstraat in Mechelen, Designed4u Creative Studio uit de Sint-Katelijnestraat in Mechelen en copywritingbureau Crushing Content uit de Engerstraat in Kortenberg.

Net zoals bij een vereniging weten ook zij dat wanneer je de handen in elkaar slaat, er veel meer en grootsere dingen mogelijk zijn.

Zo is Digitale Drukkerij Geprint gespecialiseerd in alle drukwerk, zorgt Creative Studio Designed4u eigen online winkelplatform en schreef Crushing Content de website vol.

In vier stappen kan een vereniging genieten van welgekomen nieuwe centjes.

Samen met de organisatoren werken de verenigingen een collectie merchandising uit, waarvoor de vereniging de verkoopprijs bepaalt.

Zij kennen hun achterban en weten wat voor hen werkt, en wat niet.

Deze merchandising wordt klaargezet op een eigen website, aangepast aan de vereniging.

Deze tools en stappen zijn gratis.

Vervolgens worden verenigingen geholpen om hun creativiteit de vrije loop te laten via sociale media, evenementen, nieuwsbrief, flyers, posters,…

Tenslotte zorgt www.steunons.be ervoor dat alle orders worden geprint en verzonden. Hiervoor vraagt men een klein deel van de winst.

Wie geen vereniging heeft maar toch wil steunen kan dat ook.

Voorlopig kan je je de Dierenbescherming Mechelen, Villa Praline uit Bonheiden – die in 2022 van start gaan met een villa die moet worden verbouwd – en Team Samen Sterk VZW uit Bonheiden– die mensen die een motorische beperking hebben omwille van een zeldzame ziekte en die over weinig budget beschikken helpt – steunen.

Meer info via https://steunons.be/steunons-be-start-je-inzamelactie/. (EM / Illustratie Steunons.be)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten