• 21/06/2024

Steunactie en rouwregister in Mol, openbaar onderzoek Villa Flora en Mollenhof

MOL –  De Molse Turkse en Syrische gemeenschappen organiseren met ondersteuning van het  gemeentebestuur op zaterdag 4 maart een buffet op de campus Sint Jan Berchmans in de Jakob Smitslaan. De opbrengst gaat volledig naar de door zware aardbevingen getroffen regio’s. Het dodenaantal loopt inmiddels al op tot meer dan 40 000. Daarom ligt in de inkomhal van ’t Getouw een rouwregister. Iedereen is tijdens de openingsuren welkom om er een persoonlijke boodschap in te schrijven.

Burgemeester Wim Caeyers (CD&V): ‘De afgelopen weken vergaderden vertegenwoordigers van Bif Ensar (moskee Ginderbuiten), Aya Sofia (moskee Borgerhoutsendijk), At Taqwa (moskee Bergstraat) en de Belgisch Noord-Kaukasische vereniging Benkav meermaals  met het gemeentebestuur. We bekeken de mogelijkheden voor een gezamenlijke steunactie. Het buffet op 4 maart is hiervan het mooie resultaat.’

‘Turkse en Syrische gemeenschappen uit onze gemeente koken samen een heerlijk buffet bij elkaar met Turkse en oosterse en andere specialiteiten. Drank is ook verkrijgbaar aan democratische prijzen.’ Inschrijven voor het buffet doe je op www.gemeentemol.be/buffet vóór donderdag 2 maart. Je kiest voor één van de twee tijdsloten: van 12 tot 15 uur of van 16.30 uur tot 19 uur. Volwassenen betalen twintig euro, voor een kind onder twaalf jaar betaal je tien euro.

De organisatie kan op verschillende momenten helpers gebruiken: klaarzetten: 8.30 uur tot 11 uur, eerste shift: 11.45 uur tot 15.15 uur, tweede shift: 16.15 uur tot 19.45 uur, opruimen: 19.30 uur tot 22 uur. Inschrijven als vrijwilliger doe je via www.gemeentemol.be/helpenbuffet.

Caeyers: ‘In ’t Getouw, aan de Molenhoekstraat 2, vind je een rouwregister in de inkomhal. In dit rouwregister kan je een persoonlijke boodschap achterlaten ter nagedachtenis aan de slachtoffers en steun aan de nabestaanden. Het rouwregister verhuist op 4 maart mee naar campus SJB Mol zodat je ook tijdens het buffet je boodschap kan doorgeven. Na het buffet sluiten we het rouwregister af.’

Nog tot en met zaterdag 25 maart loopt een openbaar onderzoek naar een ingediend bouwproject op de site van Villa Flora en voormalig hotel Mollenhof op de hoek van de Turnhoutsebaan met de Bossestraat en de Groeneweg in Mol. Silverline Development uit Brasschaat werkte een voorstel uit voor de renovatie van Villa Flora in combinatie met de bouw van in totaal 72 appartementen, verspreid over vier nieuwe bouwvolumes. Verder voorziet het ingediende project een ondergrondse parkeerkelder, bergingen en een publiek toegankelijke parkzone.

Naast de renovatie van Villa Flora bevatten de plannen drie kleinere bouwvolumes en één groter appartementsgebouw. Dit laatste gebouw krijgt van de projectontwikkelaar de naam Mollenhof. Dit volume start volgens het ingediende dossier langs de Groeneweg met drie bouwlagen, waarna dit verder opbouwt naar vijf bouwlagen en achteraan zes bouwlagen. De drie kleinere bouwvolumes worden ingeplant langs de Turnhoutsebaan en krijgen elk drie bouwlagen en een vierde terugspringende bouwlaag.

Het volledige gebied blijft bovengronds maximaal autovrij. Zo gebeurt het parkeren ondergronds. Alleen voor Villa Flora is bovengronds parkeren voor bezoekers (vijf plaatsen) voorzien. Het volledige project is ingebed in een publiek toegankelijke groene parkzone met zitbanken, waarbij de meanderende paden trage doorsteken voorzien voor fietsers en voetgangers. Op die manier sluit het project aan op de plannen van CORES Development voor het aanpalende project Zillelande. Tussen de nieuwe bouwvolumes voorziet het architectenbureau een grotere open ruimte, waardoor een centraal plein wordt gevormd. Villa Flora blijft volledig intact en ondergaat een grondige renovatie. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten