• 27/05/2024

Stemmen voor graffitiwerk Mol, reserveren kinderopvang in krokusvakantie

MOL – Eén van de werken die vorig jaar in de fietstunnels in Mol werden gecreëerd, is opnieuw genomineerd voor een prestigieuze award, namelijk de Best Street Art of 2021. Het werk werd gemaakt door TUZQ, de artiestennaam van Lars Van Cauwenbergh uit Scherpenheuvel-Zichem. Hij creëerde een kleurrijke kraanvogel.

Hans De Groof (N-VA), schepen voor jeugd: ‘De app Street Art Cities verzamelt wereldwijd graffitikunstwerken. Voor de wedstrijd ‘Best Street Art of 2021’ werd een prachtwerk genomineerd dat sinds vorig jaar te bewonderen valt in de fietstunnels onder de Zuiderring ter hoogte van de Molderdijk. Het gaat over een graffitiwerk van TUZQ. In 2020 werd zijn werk al verkozen tot ‘beste Street Art van België’ en in 2021 won hij met zijn kraanvogel nog de award ‘Best of april’’. Deze graffitiartiest strijdt met dit ontwerp tegen kandidaten met werken in Argentinië, Zuid-Afrika, Mexico, Rusland, Australië, Portugal,… De Groof: ‘Het is voor onze gemeente dan ook een hele eer om tussen dit lijstje van prestigieuze en exotische steden te staan. Iedereen die dat wil kan zijn of haar stem uitbrengen voor zijn graffitiwerk. Op zondag 6 februari wordt de stemming afgesloten. Je kan stemmen via https://forms.gle/SuRqDvMWqSx7vRoY8.’

Inschrijven voor de buitenschoolse kinderopvang in de krokusvakantie verloopt via de online reservatiesoftware. Heb jij tijdens de krokusvakantie, van maandag 28 februari tot vrijdag 4 maart, kinderopvang nodig? Vanaf zaterdag 5 februari, 9 uur, mag je online reserveren tot en met de werkdag voor het opvangmoment (11 uur).

De opvang tijdens de krokusvakantie vindt plaats in vier kinderclubs: Kinderclub Krekeltje, Don Boscostraat 37A, voor kinderen van de kinderclubs Bieke en Krekeltje; Kinderclub Mowgli, O.L. Vrouwstraat 86, voor kinderen van de kinderclubs Loewie, Mowgli en Timon; Kinderclub Robbedoes, St.-Odradastraat 10, voor kinderen van de kinderclubs Baloe en Robbedoes en Kinderclub Windekind, Beukenbosstraat 15, voor kinderen van de kinderclubs Pardoes en Windekind.

Lieve Heurckmans (CD&V), schepen voor kinderopvang: ‘Je reserveert per kind en per opvangmoment via het online reservatiesysteem. Je vermeldt telkens het vermoedelijke breng- en ophaaluur. Iedereen schrijft in eerste instantie in op de reservelijst. Zodra we de coronarichtlijnen voor de vakantie kennen, schuiven we zoveel mogelijk kinderen door naar de definitieve lijst. Per locatie werd volgende capaciteit voorzien: Krekeltje: 40 plaatsen, Mowgli: 30 plaatsen, Robbedoes: 30 plaatsen en Windekind: 30 plaatsen. Voor het toekennen van de plaatsen volgen we de chronologie van reserveren. Als je kind op de reservelijst staat, is het niet effectief ingeschreven en kan men het  die dag niet opvangen. Je kan annuleren tot de werkdag voor het opvangmoment (11 uur). Mogelijks wordt hiervoor een reserveringsbijdrage aangerekend.’

Vanaf zaterdag 19 februari kan je opnieuw deelnemen aan een uitgebreid aantal vormingen rond opvoedingsondersteuning van Huis van het Kind Baldemore. De onderwerpen zijn zeer divers en gaan van zwangerschap en slapen over EHBO en schermtijd tot seksualiteitsbeleving en conflicten met broers of zussen. Alle activiteiten zijn gratis. Inschrijven is verplicht en doe je via de overzichtskalender op . http://www.huisvanhetkindregiomol.be/. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten