• 22/06/2024

Stekjesbib in Herentals, nostalgisch Kalmthout, bal in Putte, enquête in Hove

HERENTALS – Vanaf zondag 24 april kan je weer plantjes en stekjes ruilen in de stekjesbib van Jorien Vanden Driessche aan de Ekelstraat 111 in Herentals. Wie thuis planten of stekjes heeft staan, kan die naar de stekjesbib brengen en op zijn beurt plantjes of stekjes kiezen om mee naar huis te nemen.

Dankzij een projectsubsidie van het stadsbestuur voor dit origineel deel- en neemconcept beschikt de stekjesbib nu over een weerbestendige plantenkast.

‘Heden, Zondag nanoen, den 17de van Hooimaand, in den jare negentien honderd en vier, werd te Heide-Calmpthout de Bestendige Schoolvilla ingehuldigd, tot stut en steun en sterking van de kwijnende schoolblommekes, door de Onderwijsvereeniging Diesterweg opgericht, met den bizonderen bijstand harer Hulpkas voor behoeftige Schoolkinderen, de milde ondersteuning der Stad Antwerpen en de vrijgevigheid van hare kinderlievende bevolking.’

Met deze mooie woorden begon op 17 juli 1904 het verhaal van Openluchtschool Diesterweg in Kalmthout. Aanstaande zondag 24 april, op erfgoeddag, die in het teken staat van onderwijs, kan je een bezoek brengen aan de schoolvilla aan de Acacialaan 25. Je kijkt naar de beelden van weleer in de oude schoolrefter, je volgt les zoals toen, je luistert naar verhalen en je geniet van nostalgische spelletjes op de binnenplaats. De toegang is gratis en je bent welkom van 10 tot 17 uur.

Covid-19 gooide in 2020 en 2021 roet in het eten, maar dit weekend wordt er opnieuw gefeest in Putte.

Burgemeester Peter Gysbrechts (Open Vld) nodigt daarom iedereen uit op zaterdag 23 april vanaf 21 uur in de evenementenzaal van GC Klein Boom. Gysbrechts: ‘Het bal is een echte traditie in onze gemeente en na twee stille Corona-jaren, mogen we eindelijk onze dansschoenen nog eens aantrekken.’

Voor de muziek heeft burgemeester Gysbrechts Checkpoint Charlie, Radio Botanique en Discoobaar Volle Petrol geboekt. Voor de sfeer rekent hij op de Puttenaren. Kaarten in voorverkoop kosten twaalf euro. Aan de kassa betaal je vijftien euro. De opbrengst van deze editie zal ook dit jaar aan een goed doel geschonken worden (zie affiche).

Eind vorig jaar startten het lokaal bestuur Hove en de provincie Antwerpen met het proefproject op de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen-Brussel aan het kruispunt Dennenlaan-Beekhoekstraat in Hove. Dit proefproject maakt deel uit van de optimalisatie van de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen, waarbij men knelpunten op de F1 wil wegwerken.

Wat is jouw mening over dit project? Is de verkeerssituatie nu veiliger dan voordien of ben jij vragende partij om alles bij het oude te laten? Laat het voor zondag 8 mei weten via de online enquête https://fietssnelwegen.be/projecten/optimalisatie-fietsostrade-f1-antwerpen-mechelen#in-detail (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten