• 29/02/2024

Stap nog tot vanavond op tramlijn 1 en waan je in de jungle

ANTWERPEN – Vandaag rijdt er éénmalig een unieke tram door Antwerpen. De tram op lijn 1 is binnenin volledig ingekleed met 35 lopende meter groen.

Reizigers die vandaag aan boord stappen van de wagons boordevol hangplanten, takjes en kleurrijke bloemen maken zo kennis met Buurt in Bloei.

Een groenhostess geeft alle geïnteresseerde reizigers meer info over hoe ze via een gratis geveltuin, groenslinger, boomvak of regenton kunnen aanvragen.

District Antwerpen werkt samen met De Lijn aan deze opvallende stunt. Tramlijn 1 (die Luchtbal en Antwerpen Zuid verbindt) krijgt gedurende de hele dag een opmerkelijke, groene tram.

Vijf groendecorateurs waren druk in de weer om de honderden plantjes en rode bloemen nauwgezet in het traminterieur te verwerken.

Tom Van den Borne (Groen), districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken,  stapte eerder vandaag op aan halte Bres voor zo’n fleurig ritje.

Hij legt uit waarom tramlijn 1 letterlijk in de bloemetjes wordt gezet. ‘Buurt in Bloei is er voor alle inwoners van district Antwerpen. Maar met onze Buurt in Bloei-acties willen we ons elk jaar richten op een specifieke wijk.’

‘Dit jaar zijn Luchtbal en Brederode aan de beurt. Tramlijn 1 zorgt voor een groene verbinding tussen deze twee buurten.’

‘Met deze in het oog springende actie willen we alle inwoners van Luchtbal tot Antwerpen Zuid enthousiasmeren om hun buurt een stukje groener te maken. En dat kan heel makkelijk met de steun van district Antwerpen.’

‘Doe je aanvraag via Buurt in Bloei en het district zorgt voor gratis plantjes en de aanplanting. Zo werken we allemaal samen aan een gezellige, leefbare stad.’’

De lagevloertram (type Albatros) reed aangekleed uit om 5.17 uur en kan je nog tot 18.51 uur spotten. Het is één van de nieuwste trammodellen die De Lijn in Antwerpen heeft rondrijden.

Elke inwoner van district Antwerpen kan een gratis groenproject aanvragen via buurtinbloei.be.

De eerstvolgende deadline voor een aanvraag is donderdag 21 september.  Jouw groenslinger, geveltuin of boomvak wordt dan in het najaar aangeplant.

District Antwerpen biedt ook financiële ondersteuning voor het aankopen en plaatsen van een regenton. Zo kan je al dat nieuwe (en al bestaande) groen in de buurt water geven.

Het olympisch stadion van voetbalclub Beerschot kreeg in april 2022 een groene (digitale) make-over.

In mei 2022 vormde district Antwerpen samen met alle leerlingen van basisschool Creatopia de speeltuin aan de Jan De Voslei om tot een groene droomspeeltuin.

In bibliotheek Kielpark werden eerder de Kielse mama’s letterlijk in de bloemetjes gezet. De bib veranderde voor Moederdag in een groene ontmoetingsplek én afhaalpunt voor gratis plantjes. Info: www.buurtinbloei.be. (EM / Foto District Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten