• 14/06/2024

Stadsfestival Funky Town in Herentals met onder meer Isolde Lasoen en Kid Creole

HERENTALS – Op zondag 27 augustus wordt het binnengebied tussen de Grote Markt en het stadspark in Herentals omgetoverd tot een oase vol sfeer en gezelligheid. Katrien Verlinden is zelf bijna wereldberoemd in Herentals als DJ Sister Stereo en één van de drijvende krachten achter Funky Town, de vzw die het festival organiseert. ‘Samen met vrienden je vakantieverhalen delen en nog snel een laatste vakantieverhaal maken. Dat is zowat de bedoeling.’

Na de overname van café De Max en de creatie van Pop-Coffee, droomde de Herentalse ondernemer en notoir festivalganger Jurgen Van Grieken al snel van nog meer muziek in Herentals. Van Grieken: ‘Herentals Fietst en Herentals Feest, staat al langer als een huis in de zomer. Wij willen graag een extra mijlpaal zijn in die zomer. Zeker nu er met Zomerspoor een perfecte brug wordt gemaakt tussen de evenementen.’ Samen met goede vrienden Katrien Verlinden en Pieter Soetewey werd Funky Town boven de doopvont gehouden. Funky Town wordt georganiseerd door de gelijknamige vzw met als maatschappelijke doelstelling het schuchter geschuifel in de Kempen om te zetten in chique moves op funky grooves. Van Grieken: ‘De enige winst die we zoeken is de gezelligheid in het centrum van Herentals. Als het ons lukt dit festival financieel gezond te krijgen en te houden zijn we al heel blij. Als het écht goed zou gaan draaien, kijken we naar goede doelen en verenigingen in onze buurt.’

Verlinden: ‘Ik ben heel trots op onze line-up. Met aanstormend talent en gevestigde waarden, Belgisch én internationaal, zorgen we voor een fantastische dag. Je kan ons festival moeilijk in één vakje plaatsen. En zo hoort het ook voor een festival, er is voor ieder wat wils.’ Openen doet het festival met finalisten van Humo’s Rock rally 2022. Sgt. Lesley is een vierkoppige band ontstaan in Hasselt. Verlinden: ‘Ze combineren dromerige indie pop met aanstekelijke, zoete melodieën die doen denken aan Tame Impala. Geen betere manier om een zonnige zondag te starten.’ De middag gaat vervolgens helemaal aan het swingen met het Frans-Brusselse duo Nikitch&Kuna Maze. Zij brengen levendige jazz, vermengd met hectische electro-beats, korrelige synths en swingende sax. Verlinden: ‘Stilstaan wordt onmogelijk.’ Met Jett Rebel komt daarna een Nederlands multi-talent aan de beurt.

Isolde Lasoen is niet alleen drummer bij DAAN, Absynthe Minded en tal van andere projecten, maar ook een veelzijdige muzikante, zangeres, tv-persoonlijkheid én frontvrouw van haar eigen band. Deze leading lady van de huidige Belpop heeft met ‘Oh Dear’ net een een nieuw album uitgebracht, waarvan de nummers variëren van jazzy, psychedelisch, donkerromantisch en groovy tot poppy en alles daartussen.

‘Van een leading lady van nu naar die van morgen en overmorgen’, dachten de organisatoren bij het programmeren van Blu Samu. Op haar nieuwe ep ‘7’ komen alle werelden van Salomé Dos Santos aka Blu Samu samen. Traditionele Kaapverdische en Portugese stijlen kruisen Belgische hiphop. Jeugdinvloeden als Missy Elliott en Sade worden gecombineerd met nieuwe inspiraties. En haar zonnige energie contrasteert met een zekere melancholie in de electronica. Het zwoele zuiden ligt dan plots in een Kempisch park.

High Hi is een Belgische groep, die met hun instant-classic ‘Daggers’ de top drie haalden van Studio Brussels eindafrekening 2020. Met ‘Return to dust’ leverde dit power-trio een derde album af. Als afsluiter haalt Funky Town een all-time classic naar Herentals. Met bakken ervaring, lijkt het wel of deze man zwoele zomers heeft uitgevonden. Met opzwepende calypso-pop blazen en dansen Kid Creole & the Coconuts ook het laatste dak van de zomer weg. Info: https://funkytown.webflow.io/.

Foto’s Adrie DE KOK

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten