• 18/07/2024

20150311 Brussel Belgium: portret van Koen Kennis, personeelslid bij N-VA op het partijbureau in Brussel

Stadsbestuur trekt vijf miljoen uit voor actie ‘Ik koop Antwerps’

ANTWERPEN – Het Antwerpse stadsbestuur wil een actieve rol spelen in de economische heropleving na de coronacrisis. Om die reden trekt de stad voor de online wedstrijd ‘Ik koop Antwerps’ vijf miljoen euro uit.  Deelnemers aan ‘Ik koop Antwerps’ maken kans op het winnen van een aankoopbudget van 300 euro, dat hen ter beschikking gesteld wordt in de vorm van Antwerpen UCoins. Dat is een digitale munt die uitsluitend besteed kan worden bij geregistreerde Antwerpse handelaren. Tegelijk met de consumptie wil het stadsbestuur ook het toerisme in Antwerpen aanzwengelen.

Koen Kennis (N-VA, zie foto), schepen voor toerisme en middenstand: ‘De detailhandel, de horeca, de sport- en cultuursector en het toerisme in het algemeen zijn sectoren die essentieel zijn voor de beleving in de stad, en belangrijk voor de sociale cohesie. Ze vormen als het ware de ziel van de stad. We hebben onze bezoekers gemist, net zoals onze favoriete cafeetjes, de restaurantjes en onze artiesten. Bewoners, bezoekers en ondernemers hebben elkaar nodig, nu meer dan ooit. Met dit initiatief wil ik als schepen voor middenstand en toerisme die interactie versterken. Het hoeft geen betoog dat de ondernemers die financiële steun goed kunnen gebruiken.’

Eerder al keerde de stad een consumptiekrediet ter waarde van 300 euro in UCoins uit aan 16 000 stadsmedewerkers.  Met de wedstrijd ‘Ik koop Antwerps’ trekt de stad dit initiatief open naar het brede publiek.  De wedstrijdformule staat open voor zowel Antwerpenaren als niet-Antwerpenaren.

Om het toerisme naar de Scheldestad aan te moedigen wordt deelnemers  die een budget winnen gevraagd een deel van hun UCoins te gebruiken voor een overnachting in een erkend logies.  Kennis: ‘Vlaams minister voor toerisme Zuhal Demir (N-VA) trekt drie  miljoen euro uit om buitenlandse toeristen naar onze kunststeden te lokken, en van die inspanningen kan Antwerpen mee profiteren. We rekenen daarbij voor een groot stuk op de Nederlandse toeristen, die zoals iedereen weet erg belangrijk zijn voor Antwerpen. Maar met ‘Ik koop Antwerps’ mikken we tevens op alle Vlamingen. De ‘staycation’ is gezien de internationale context op het vlak van reisbeperkingen immers nog altijd een realiteit’.

Sinds het activeren van de Antwerpen UCoin op 1 juni werd al meer dan 200 000 euro uitgegeven bij lokale handelaren, het grootste deel daarvan in de kleinhandel, gevolgd door de horeca. Tot nu toe gaat het om iets meer dan 1 300 transacties.  Deelnemen aan ‘Ik koop Antwerps’  kan via de link www.antwerpenucoin.be/ikkoopantwerps .

De ruim 2 000 handelaren die zich registreerden en waar de consumenten met hun UCoins terecht kunnen zijn in het straatbeeld herkenbaar aan de affiche met als slogan ‘’t Stad doen heropleven? Kom hier je Antwerpen UCoins aangeven’, of te raadplegen via de  website. Wie zijn Ucoins uitgeeft in één van die zaken zal voor elke drie euro zelf maar één euro betalen, wat een korting van 66 procent betekent. Het krediet is geldig tot en met dinsdag 31 augustus. Ook handelaars kunnen zich nog registreren via https://www.antwerpenucoin.be/welcome. (EM / Foto N-VA)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten