• 24/05/2024

Stad zet damesploeg Kangoeroes in de bloemetjes

MECHELEN – De damesploeg Kangoeroes realiseerde voor een derde maal op rij een unieke dubbel: de beker van België én de landstitel. Daarnaast bleven ze het ganse seizoen ongeslagen in België. Stad Mechelen zette hen daarom graag in de bloemetjes en overhandigde hun een oorkonde voor hun uitmuntende prestaties. Die doen de club ook dromen van de Europese top.

Ze zijn niet meer weg te denken uit onze Belgische basketbaltop: de Kangoeroes Mechelen. Zowel de dames- als de herenploeg scheerde de laatste jaren hoge toppen. De dames beleefden echter een uniek seizoen: ze kaapten de landstitel en de beker van België. Als klap op de vuurpijl bleven ze ook een gans seizoen ongeslagen in België: geen enkele club kon van hen winnen. Castors Braine maakte het hen nog behoorlijk lastig in beide finales, maar de dames trokken aan het langste eind.

Naast een oorkonde, gehandtekend door de burgemeester en de schepen, werden de dames letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. Dat ze tevreden waren met de geste van het stadsbestuur, getuigt hun massale opkomst: maar liefst 65 Kangoeroes – spelers, staff en bestuur – maakten de Keldermanszaal onveilig. Sponsor Kingslize trakteerde op pizza.

Nu de dames al enkele jaren aan de Belgische top staan, stelt voorzitter Luc Katra zijn ambitie bij: “De Europese campagne was dit jaar al een onverhoopt succes. Ik hoop – maar dat wordt soms op gelach onthaald – dat we volgend jaar kunnen schitterend in de EuroCup!”

Foto’s Stad Mechelen/Ronny Mullens

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten