• 24/05/2024

Stad trekt 200 000 euro uit ter ondersteuning van veertien jonge, beginnende kunstenaars

ANTWERPEN – Met het Fonds Nieuwe Makers begeleidt stad Antwerpen lokale kunstenaars aan het begin van hun professionele carrière als maker door financiële ondersteuning en interactie met de in Antwerpen gevestigde cultuurhuizen. Antwerpen wil zo als internationale kunst- en cultuurstad een sterk en dynamisch cultuurklimaat realiseren. Na een oproep werden veertien projecten van nieuwe makers weerhouden voor steun van het Fonds Nieuwe Makers. Het gaat om deze projecten:

*Marah Haj Hussein met ‘Language: no broblem’. Begeleid door Kultuurfaktorij Monty vzw op vrijdag 6 en zaterdag 7 september in Monty.

*Meurman vzw (Ruth Bruyneel) met ‘DEVICKY. (wax the pain away)’. Begeleid door CORSO op donderdag 25 april in CORSO Berchem.

*JK Stand-in (Zoë Heyninck, Mona Lina Leon en Thijs Paijmans) met ‘Do you still like my tits when they are hanging upside down’ op 14 en 15 november in Scheld’apen Het Bos.

*Matondo Noémie Ntoto met ‘Good things take time’. Begeleid door Kunstencentrum De Studio – Villanella vzw op vrijdag 8 november in De Studio.

*Boris-Johannes De Keyser met ‘NIETS DAN GOEDS’. Begeleid door NOVA op donderdag 17 oktober in NOVA Kiel en op vrijdag 18 oktober in De Theatergarage Borgerhout.

*Tabooboo vzw (Maxime Dreesen) met ‘TABOO? BOO!’. Begeleid door Kunstencentrum De Studio – Villanella vzw op vrijdag 30 augustus tijdens Antwerp Queer Arts Festival De Studio.

*Rabbi Kinkela met ‘KO YEBA’. Begeleid door CORSO op vrijdag 4 oktober in CORSO Berchem

*Lotte Boonstra met ‘Human People’. Begeleid door Scheld’apen vzw (Het Bos) op vrijdag 17 mei in Scheld’apen Het Bos.

*Wang vzw (Juicy Dune IJsselmuiden en Sascha Bornkamp) met ‘Holle Olle’. Begeleid door CORSO, als klasvoorstelling van maandag 15 april tot en met woensdag 12 juni.

*Isaak Duerinck, Danny De Jong en Katrien Eerderkens met ‘Antwerp Queer Choir X Radiant Nights’. Begeleid door De ​ Singel op 29 november in De Singel en 4 januari 2025 in De Studio.

*Collectief KIKERO (Katarina Antunovic en Charlotte Wellens) met ‘Idee Fix’. Begeleid door vzw Lokaal Cultuurbeleid district Ekeren op maandag 7 oktober in Park Hof De Bist.

*Lotte Lola Vermeer met ‘De Poëtische Powerpoint Presentatie’ (werktitel). Begeleid door MartHa!tentatief vzw op 3 mei (work in progress) en op 17, 18 en 19 oktober in De Studio.

*Sander Bos met ‘Innerskin’. Begeleid door 0090 vzw op 26, 27 en 28 september. Een performance op de Kievitsplaats of in het Centraal Station, een expo in Kunsthal Extra City.

*Jiyoung Kim en Susanna Ingignoli met ‘Antwerp Art Weekend – Antwerp Art Graduation Prize Exhibition’. Begeleid door Antwerp Art vzw van 16 tot en met 19 mei in De Studio.

Nabilla Ait Daoud (N-VA), schepen voor cultuur: ‘Het Fonds voor Nieuwe Makers werd in het leven geroepen om jonge, beginnende kunstenaars te ondersteunen. De subsidies willen het ‘duwtje in de rug’ zijn om de kunstenaarscarrière te lanceren en het netwerk van de kunstenaar uit te breiden. De stad geeft geen blanco cheque, maar ondersteunt afgebakende projecten die hulp krijgen van professionele organisaties uit het Antwerpse kunstenveld, waaronder ook eigen stedelijke instellingen (culturele centra en musea). Ze begeleiden de kunstenaar, bieden meer slaagkans en een podium aan.’ Info hier  

(EM / Foto Victoriano Moreno: Arts Platform WIPCOOP, Sandra Delgadillo, Fania22)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten