• 24/06/2024

Stad sluit vier kinderopvangcentra en werft 50 nieuwe begeleiders aan

ANTWERPEN – Stedelijke kinderopvang Antwerpen werft 50 nieuwe kinderbegeleiders aan. Binnenkort starten daarvan al vijftien nieuwe krachten. De stad zoekt op korte termijn nog 35 kinderbegeleiders. De nieuwe medewerkers helpen de vele afwezigheden door ziekte en corona opvangen.

Sinds de coronacrisis moet de stedelijke kinderopvang vaak schuiven met medewerkers of een beroep doen op interimkrachten. Medewerkers met corona, die wachten op een testresultaat of in quarantaine zitten, wegen op de personeelsplanning. Samen met andere zieke medewerkers veroorzaakt dit een tekort aan kinderbegeleiders. Dat tekort liep voor de stedelijk kinderopvang op tot 50.  Nabilla Ait Daoud (N-VA), schepen voor kinderopvang: ‘Ondertussen zijn al  vijftien nieuwe kinderbegeleiders aangenomen. Zij starten nog deze maand. Het gaat om tijdelijke contracten van zes maanden. Het is mogelijk om deze contracten in samenspraak te verlengen. Maar de zoektocht naar nog 35 andere krachten gaat verder.’ Die 35 vacatures zijn voor contracten met onbepaalde duur.

Ait Daoud: ‘Antwerpse ouders willen hun kinderen met een gerust gevoel naar de opvang brengen. De stedelijke kinderopvang biedt kinderen een veilige en stimulerende omgeving om te groeien en zich te ontplooien. Kinderen worden voorbereid op een vlotte overgang naar de kleuterschool. Gezond eten, voldoende bewegen en taalontwikkeling vormen de basis van het beleid van de stedelijke kinderopvang.’

Al in 2014 en opnieuw in 2019 is beslist om de kleine, vaak verouderde locaties van de stedelijke kinderopvang te sluiten. Sindsdien zijn 22 kinderopvanglocaties naar nieuwe, ruime en duurzame plekken verhuisd. Zo zullen ook Beukennootje in Deurne en Meere in Berchem in 2022 sluiten. Door kinderopvang op grotere locaties aan te bieden, kan de stedelijke kinderopvang de personeelsplanning beter organiseren en permanent kwalitatieve en veilige opvang aanbieden.

De moeilijke zoektocht naar nieuwe kinderbegeleiders heeft de sluiting van de stedelijke kinderopvanglocaties Merlijn en Calimero in Borgerhout versneld.  Merlijn sluit op vrijdag 29 oktober. Alle medewerkers en kinderen zijn welkom in de stedelijke kinderopvanglocatie Deugniet in Antwerpen-Noord. Calimero sluit op donderdag 1 september 2022. Alle medewerkers en kinderen zijn welkom in stedelijke kinderopvanglocatie Brabbel, ook in Antwerpen-Noord. Het aantal gesubsidieerde opvangplaatsen blijft op 1 535, zoals bepaald in het masterplan stedelijke kinderopvang. In 2022 gaat in Berchem de grote en moderne opvanglocatie Melkweg open. Meer info: https://www.antwerpen.be/kinderopvang.  (EM / Foto Zorgbedrijf Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten