• 24/05/2024

Stad organiseert ‘Tomorrowland’ op Grote Markt en ook Sfinks komt eraan

ANTWERPEN – Op de vooravond van Tomorrowland, op donderdagen 14, 21 en 28 juli, verwelkomt stad Antwerpen ook dit jaar in samenwerking met de organisatie van Tomorrowland honderden People of Tomorrow tijdens ‘Belgian Journey’. Een internationaal publiek ontdekt dan de troeven die de stad te bieden heeft.

Ze komen toe via Het Steen, kunnen genieten van frietjes met stoofvlees op Sint-Jansvliet, foto’s nemen op het Hendrik Conscienceplein en de Antwerpse skyline bewonderen vanop het reuzenrad The View. Op donderdagen 14 en 28 juli is er om de dag compleet te maken een feest op de Grote Markt inclusief DJ-set vanop het stadhuis. Dit feest is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Al wie dat wil krijgt op 14 en 28 juli een voorsmaakje van het festival op de Grote Markt , en dit telkens tussen 15 uur en 18.30 uur. Een DJ-set maakt iedereen warm, live vanop het Antwerpse stadhuis. Dit feest geeft Antwerpenaren en bezoekers de kans om ook een voorproefje te krijgen van de magie die Tomorrowland met zich meebrengt. Daarna vertrekken de internationale bezoekers naar DreamVille, de camping van Tomorrowland, waar ze samen met zo’n 38 000 andere festivalgangers verwacht worden voor ‘The Gathering’, het openingsfeest.

Na de meer intieme editie van vorig jaar is Sfinks Mixed terug, met een uitgebreidere editie en nog steeds gratis toegang. Op die manier wil het festival in Boechout de deuren openzetten voor iedereen , een belangrijke pijler voor bet festival.

Jong en oud genieten vier dagen lang, van donderdag 28 tot en met zondag 31 juli, van een zeer gevarieerde line-up, een coole DJ shelter, een uitgebreide Kids village, een vrolijke markt en foodtrucks van over de hele wereld. Ook op de podia streeft Sfinks naar een open en evenwichtig aanbod en trakteert het weer op een flinke dosis women vibes.

Organisator Patrick De Groote: ‘Wij kozen bij het begin van de productie – een aantal maanden geleden dus – bewust en Corona-preventief voor een ‘schone buitenlucht editie’ te houden want door het festival op die manier, garanderen we feest en een zorgeloze gezelligheid.’

Headliners als Bonga, Eliades Ochoa, Julian Marley, Les Amazones d’Afrique, Pamela Badjogo,…treden alvast op op de grote podia; de vrouwelijke mariachis Flor de Toloache, Haïtiaanse vintage trance voodoo, Zimbabwaanse Zimrock en veel meer uiterst dansbaar en uniek muzikaal talent op de kleinere podia, een open air kiosk, DJ shelter en alles daartussen.

De voorlopige line-up: Julian Marley, Bonga, Eliades Ochoa, Les Amazones d’Afrique – Pamela Badjogo, Taraf de Caliu, Flor de Toloache, Bamba Wassoulou Groove, The Garifuna Collective, Mokoomba, Septeto Santiaguero, Chouk Bwa & The Ångströmers, Puri, Las Karamba, Etran de L’Aïr, Tabanka, DJ Lister, Lady S en Danykas DJ. Meer info: https://www.sfinks.be/programma/2022/. (EM / Foto Victoriano Moreno)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten