• 21/06/2024

Stad Mortsel houdt geen kampioenenviering maar ziet het veel breder

MORTSEL – Elk jaar worden de sportkampioenen van Mortsel gehuldigd in de Mark Liebrecht-schouwburg, op basis van hun prestaties van het voorbije jaar. Vanaf 2021 gaat lokaal bestuur Mortsel een stapje verder en wil ze meer dan alleen de sportkampioenen in de kijker zetten. De verenigingen en sociaal-culturele organisaties zijn het kloppend hart van de stad en dus wil lokaal bestuur Mortsel deze inzet op verschillende vlakken bekendmaken en belonen. En wie er dan wint? Daar mag iedereen zijn zegje over doen.

Schepen van vrije tijd Ilse Lacante (N-VA): ‘Stemmen kan op www.mortselbestuift.be/de-m-ies, door eerst even een profiel aan te maken. Maar je invloed is groter dan dat. Je kan ook zelf een vereniging, organisatie of persoon nomineren en wel voor vijf nieuwe categorieën die in het leven werden geroepen. De eerste drie betreffen de vereniging of organisatie als geheel, de andere richten zich naar individuen. Begin maart worden de winnaars bekendgemaakt.’ Dit zijn de categorieën:

*M-top: Welke vereniging of organisatie onderscheidde zich in het jaar 2020, op alle gebied, van alle anderen? Wie was de tofste, de beste, de standvastigste, … kortom dé vereniging of sociaal-culturele organisatie van 2020?

*’Meer dan…’: Deze titel is voor de vereniging of organisatie die de eigen grenzen losliet en zichzelf oversteeg. Ze reikte de hand uit naar de maatschappij en trad buiten de eigen werking. Ze zorgde voor verbondenheid en toonde maatschappelijk engagement. Mensen werden hierdoor bij elkaar gebracht.

*M-DOD: DOD, dat zijn Duurzame OntwikkelingsDoelstellingen. M-DOD is dus voor de vereniging of organisatie die zich in Mortsel onderscheidde van de andere verenigingen door voluit in te zetten op duurzaamheid. Dit jaar stonden klimaat, planeet en afval vermijden centraal.

*M-krak: Iedereen is gelijk, maar eentje sprong er toch uit. Wie behaalde een sport- of cultuurprijs waarmee hij of zij zich vereeuwigde in het collectief geheugen van de vereniging of organisatie, en ver daarbuiten? Welk talent werd in 2020 ontdekt en staat te trappelen om hiermee de komende jaren de wereld te verbazen?

*M/V: Geen enkele vereniging of organisatie overleeft zonder tomeloze inzet van de mensen achter de schermen. Tijd om hen uit de coulissen te halen en ze te bedanken. Wie is met andere woorden jullie steun en toeverlaat? Wie doet de was, draagt zorg voor materialen, draagt nieuwsbrieven rond en biedt daarnaast nog hulp op de meest uiteenlopende gebieden?

Lacante: ‘Met deze vernieuwde uitgave van onze traditionele kampioenenviering trekken we heel bewust de lijn door naar alle verenigingen en organisaties binnen stad Mortsel. We erkennen immers de enorme impact die zij hebben op het maatschappelijk leven en hun rol als ontmoetende en verbindende factor. Via deze M’ies kunnen we zo in een breder veld meer mensen kronen tot Kampioen.’ (EM)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten