• 24/06/2024

Stad Mechelen mag zich twee jaar lang Sportbedrijf noemen

MECHELEN – Stad Mechelen heeft het label ‘Sportbedrijf’ ontvangen van Sport Vlaanderen, een erkenning voor hun inzet op het gebied van sport, beweging en gezondheid voor hun personeel. Het Team Sport en Lunactive, het interne activiteitencomité, spelen hierin een belangrijke rol. Zij organiseren een breed scala aan sportieve en gezondheidsgerichte activiteiten voor de medewerkers.

Het doel achter deze inspanningen is het creëren van een werkomgeving waarin de medewerkers productiever, gezonder en gelukkiger zijn. Door de nadruk te leggen op het stimuleren van een actieve levensstijl en het bevorderen van het welzijn van de werknemers, streeft Stad Mechelen ernaar om een optimale balans tussen werk en privéleven te bewerkstelligen.

Deze aanpak biedt tal van voordelen, zowel voor de individuele medewerkers als voor de organisatie als geheel. Door de medewerkers aan te moedigen om regelmatig te bewegen en deel te nemen aan gezondheidsactiviteiten, worden zij fysiek en mentaal fitter, wat zich vertaalt in een hogere productiviteit, een betere werksfeer en een verminderd ziekteverzuim.

Bovendien draagt deze holistische benadering bij aan het imago van Stad Mechelen als een aantrekkelijke en zorgzame werkgever, wat kan helpen bij het aantrekken en behouden van talent. Het label ‘Sportbedrijf’ is een erkenning voor de inspanningen van Stad Mechelen om het welzijn van hun medewerkers centraal te stellen en een gezonde en actieve werkomgeving te creëren.

Foto stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten