• 15/07/2024

Stad Lier werkt samen met vzw TeamPia en lanceert zomerspaaractie

LIER – Stad Lier kreeg het goede nieuws dat het ingediende De Warmste Week-project om een inclusieve speeltuin te bouwen in Lier goedgekeurd werd door de jury. Het project is een samenwerking tussen de stad en de VZW TeamPia. Het gezin van baby Pia (intussen kleuter Pia) is recent verhuisd van Wilrijk naar Lier. De VZW zette zich twee jaar geleden in voor de strijd voor de terugbetaling van het dure medicijn Zolgensma. Nu is die strijd gewonnen, en wil men zich verder blijven inzetten voor inclusie van kinderen met een beperking of ziekte.

Rik Verwaest (N-VA), schepen voor jeugd: ‘Het thema van De Warmste week dit jaar is ‘Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen’. Omdat dit thema perfect past bij de goede doelen die VZW TeamPia wil steunen, kwam bij hen de idee tot stand om in Lier een inclusieve speeltuin te bouwen. Dit is een speeltuin voor alle kinderen, aangelegd volgens een aantal principes waardoor hij ook toegankelijk en aantrekkelijk wordt voor kinderen met verschillende soorten beperkingen bijvoorbeeld een omheining rond de speeltuin met één inkom biedt duidelijkheid aan kinderen met ASS en vergemakkelijkt toezicht voor ouders van kinderen met wegloopgedrag, gegoten speelvloer als ondergrond zodat het egaal wordt voor rolstoelgebruikers, … De opbrengst van De Warmste Week-acties zal VZW TeamPia aan de stad schenken om een inclusieve speeltuin aan te leggen.’

Annemie Goris (N-VA), schepen voor personen met een beperking : ‘De stad is zeer enthousiast met het idee een inclusieve speeltuin te bouwen die leuk en toegankelijk is voor elk kind. In Lier zijn vele leuke speelplekken, maar weinige daarvan zijn toegankelijk en/of aantrekkelijk voor kinderen met een beperking. In het bestuursakkoord werd opgenomen om hier, bij de aanleg van nieuwe speelpleintjes, rekening mee te houden. Zo kreeg de Jungelhoeff en speeltuin Stadspark een toestel bij dat toegankelijk is voor kinderen in een rolstoel. Maar een speeltuin die gebouwd is volgens de inclusieve principes gaat veel verder en probeert alle mogelijke drempels voor kinderen met een beperking weg te nemen. Omwille van het unieke karakter en de mooie gedachte rond inclusie ziet de stad de geldinzamelacties van De Warmste Week als een ongelooflijke kans voor Lier.’

Na de succesvolle zomerspaaractie ‘Shop, spaar & win’ waarbij meer dan 7 000 spaarkaarten werden ingeleverd, organiseert stad Lier een winterspaaractie. De spaaractie loopt van woensdag 15 december tot en met woensdag 2 maart 2022. Opnieuw zijn er drie verschillende lotingsmomenten voorzien (in januari, februari en maart).

Verwaest: ‘Ook bij deze winterspaaractie zetten we 100 procent in op beleving en kiezen we voor indrukwekkende prijzen. Het werd een mooie prijzenpot ter waarde van maar liefst 6 000 euro ter ondersteuning van de lokale ondernemers: driemaal ‘De Ronde van de Tafels’ drie winnaars kunnen iedere maand de benen onder tafel steken bij één van de vele horecazaken in Lier; tweemaal ‘Winkelkarkoers’ twee winnaars worden uitgedaagd voor de koers van hun leven: gratis winkelen ter waarde van 1 000 euro maar ze moeten het parcours binnen de 30 minuten afleggen. De winnaar kiest zelf welke winkels hij of zij binnengaat aan de hand van een lijst deelnemende handelaars en tweemaal ‘Boekentoren’ twee winnaars krijgen zoveel boeken als ze de winkel kunnen buiten dragen. De winnaar kiest zelf bij welke van de twee boekhandels hij zijn prijs int.’ Je volle spaarkaarten deponeer je in de collectebussen bij Visit Lier, de bib, cultuurcentrum De Mol, dienstencentrum De Waaier en aan het onthaal van het stadskantoor.  Meer info: www.shoppeninlier.be. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten