• 19/07/2024

Stad Lier trakteert, (h)eerlijke kippen in Mol, onderhoudswerken INEOS Geel

LIER – Lampionnen zorgen de komende maanden voor meer kleur in de Antwerpsestraat, Rechtestraat en Kartuizersvest. De 419 lampionnen die opgehangen worden op 33 straatoverspanningen, verhogen de gezelligheid in deze winkelstraten en dragen bij aan de shopbeleving in het kernwinkelgebied. In de Rechtestraat en Kartuizers werden de lampionnen vorige week opgehangen. De Antwerpsestraat volgt deze week.

Er werd gekozen voor drie warme kleuren: geel-oranje-rood. De lampionnen zijn goed bestand tegen extreme weersomstandigheden en zijn herbruikbaar de komende jaren. Shoppers kunnen deze feestelijke en vrolijke look ontdekken tijdens het shoppingevent Lier Winkelplezier nu zaterdag 19 en zondag 20 maart. Ze fleuren de winkelstraten op tijdens het lente- en zomerseizoen, dus ook bij de Summer Kick-Off (op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni) en de zomersolden. In september worden ze vervangen door de bevlagging voor de Ommegang. Bezoekers worden verwelkomd in het kernwinkelgebied door een groene schapenkop. Een plantenbak in de vorm van een schapenkop zorgt voor een groene toets op de hoek van de Antwerpsestraat-Kolveniersvest. Dit groenelement werd in eigen beheer uitgewerkt.

Ilse Lambrechts (N-VA), schepen van lokale economie: ‘Het voorzien van groen en kleur in de winkelstraten verhoogt het winkelplezier en draagt bij tot een aangename en gezellige shopbeleving.’ Op 19 en 20 maart trakteren Stad en OCMW tijdens het shoppingweekend de eerste 1 000 bezoekers op een zoetigheid van Lierse ondernemers. Het promoteam zal vanaf 13.30 uur de bedeling starten, de lekkernijen bestaan uit speculaasjes van Speculaas Heyns, American cookies van Barraf en popcorn en suikerspinnen van Sugar & Sweets.

Bestel tot en met woensdag 16 maart je portie (h)eerlijke lentekip met groentjes en steun het Kara karacomité in Mol. Zo simpel kan het zijn om een verschil te maken. Op zaterdag 19 maart organiseert het comité, samen met de Wereldwinkel, opnieuw een lekkere en fairtrade takeaway. Op het menu: lentekip met groentjes of een vegetarisch stoofpotje, al dan niet met rijst of een fles wijn. Voor een grote portie betaal je zestien euro, voor een kleine acht euro. Op het bestelformulier geef je door wanneer je je bestelling komt ophalen aan de Wereldwinkel. Wees er snel bij, want het aanbod geldt zolang de voorraad strekt. Je boekt driemaal winst: je moet zelf niet koken maar kan toch (h)eerlijk eten én het goede doel steunen. Inschrijven via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfk56sU1APwNStwAaLet9r1AxGKnt53kXexDZl0kBNd8Yah_A/viewform

Nog tot en met vrijdag 1 april plant INEOS (zie foto) onderhoudswerken in Geel. Deze werken kunnen gepaard gaan met extra geluid, fakkelactiviteit en verkeersdrukte. INEOS doet er alles aan om de hinder tot een minimum te beperken. De productie-eenheid voor gezuiverd tereftaalzuur (PTA) wordt stilgelegd. Dit kan gepaard gaan met extra geluid, activiteiten en verkeersdrukte omdat voor deze werken beroep wordt gedaan op zowel interne als externe gespecialiseerde diensten. Vanaf zaterdag 2 april zal de installatie geleidelijk terug worden opgestart. Van zaterdag 19 tot vrijdag 25 maart wordt de productie-eenheid voor paraxyleen (PX) tijdelijk gestopt voor onderhoudswerkzaamheden. Dit kan op sommige dagen gepaard gaan met extra geluid en fakkelactiviteit, zowel overdag als ’s nachts. Een fakkel is een veiligheidsinstrument waarmee restgassen uit het proces op veilige wijze verbrand worden. Meer info: 0800 134 59 of via geel.comms@ineoa.com. (EM /Foto Stad Geel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten